Daniel lever, han grejar med våra fönster....

img_0567 (MMS)

Daniel lever, han grejar med våra fönster. Dom var tydligen i STORT behov av en renovering. Men Daniel gör så gott han kan så dom klarar vintern. Vi har varken råd eller tid att renovera våra 50 (!) fönsterrutor... I hate living big!       -     Annars händer det inget speciellt just nu, vi lunkar på och snart är det dags för dagis igen. Blir nog kul för Sigge att leka med leksakerna där ist. Tror han tröttnat på allt som finns hemma.  Jag tycker det ska bli skönt oxå, jag har ganska mycket städning och tvättning att komma ifatt med. Jag får inget gjort när bara jag och Sigge är hemma, plus att jag är ganska ny "cellgiftad" så vila behöver jag oxå. Åh på måndag tror jag att jag ska smälla till med en riktig sovmorgon. Det har jag inte haft på 4 veckor.        Jo just ja, jag är just nu i hårdträning inför volleyboll tuneringen på lördag. Vi har ett lag på jobbet. Och vem vet, iår kanske vi kommer nästnästsist! Men vi går mer in i tävlingen för att ha kul, inte för att vinna. Menan kan ju hoppas.  Jag är ganska skit dålig på volleyboll men försöker iaf. Men mina lagkamrater är ganska bra, men jag misstänker att det kommer slinka ner en och annan öl i deras magar under lördagen:) äh jag längtar dit iaf, det ska bli kul.       -     Nu ska jag kika lite på webben sen sova. Hade gott allesam!


______

Efter att ha släppt en del väder, så mår Daniel bättre i magen.....


Kvinnor har alltid rätt.........

Vi lever! Nu har mitt bloggande verkligen ...

img_0563 (MMS)

Vi lever! Nu har mitt bloggande verkligen varit dåligt! Finns inga ursäkter, eller jo jag har haft fullt upp som vanligt.  Det har målats, fiskats, ätits, farit runt på loppis, kalasat och frysits i detta skrutt väder. Så idag har vi tagit det ganska lungt pga vädret, plus att Daniel har ont i magen... Han tror självklart det värsta, att hans inre organ är skadade efter en gammal cross vurpa. Så snart kommer han, enligt han själv att dö en långsam och plågsam död. Jag tror han bara har en skit på tvären, så jag har tvingat han att pimpla kaffe så han blir nödig. Men nu läser han Stora läkarboken och letar andra åkomor.     -   Imorgon börjar även Daniel jobba, så det kan ju vara latmasken som vill ut....  Sigge har sommarlov en vecka till så vi ska väl roa oss bäst vi kan i detta väder. Tror jag ska försöka plocka mina ensamma vinbär och baka vinbärskaka iaf:)  Sigge är förövrigt i en hemsk period just nu, gnällig, skrikig och inget duger. Drygt! Hoppas det går över snart annars går jag in i väggen.    Nu ska vi glo på en film, god kväll allihoppa!


Dagen

Idag är jag slut!
Otroligt slut i kroppen.

Sigge är på det värsta humöret jag har varit med om.


Jag längtar tills han somnar.........



Man får säga så om sitt barn ibland va??

Tänkvärt.

God kväll.
Vilken dag detta har varit, aldeles för lång! Jag är helt slut och bara för jag är så orkeslös så tror jag Sigge är sjuresor värre än annars. BARA så han ska få min uppmärksamhet.




_____________________________________________________________________________________

Jag surfade runt lite en dag och hittade denna text som jag måste dela med mig utav.
Precis så här ska man tänka tycker jag!






Kalle är den typen du älskar att hata. Han är alltid
på gott humör och har alltid något positivt att säga.

När någon frågade honom hur han mådde svarade han:


'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.


Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.


Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'


Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'


Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.


Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.


Jag väljer de positiva sidorna i livet.


'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.


'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.


Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.


Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.


Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.


Jag funderade över vad Kalle hade sagt.


Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det.


Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.


Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'


Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.


'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.


'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.


'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag


Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.


Vad gjorde du då?', frågade jag.


Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.


Hon frågade om jag var allergisk mot något.


Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.


Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.


Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.


Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.


Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.


Inställningen är, trots allt, allt.


Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'.


Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.



Subject: När det känns för j-ligt, tänk så här......


Jag är tacksam.......


.......för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.


....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.


... för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.


....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.


... för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.


...för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.


... för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.


... för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.


... för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.


... för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.


... för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig


... för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.


... för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.


Text källa!

Full koncentration! Sigge goes bananas när...

img_0544 (MMS)

Full koncentration! Sigge goes bananas när han ser farfars nya traktorgrävare. Han rattar och drar i varendaste spak han kommer åt.       -     Jag mår bra, nästan toppen. Igår mådde jag oxå ganska bra. Men mitt inlägg igår verkade inte vilja komma fram. Nu börjar nedräkningen till sista behandlingen!


Nu känns det lite bättre, dom värsta kramp...

img_0520 (MMS)

Nu känns det lite bättre, dom värsta kramperna/ låsningarna har gått över. Eller så är det för att jag legat still mest hela kvällen. Men vaderna klarade sig nu när jag gick upp för trappen och fingrarna har inte låst sig nunär jag skriver SMS. Så det blir bättre. Nu ska jag iaf sova, jag är super trött.  Återkommer imorgon. Sleep tight!


Nu är näst sista cellgiften avklarad! Det ...

img_0541 (MMS)

Nu är näst sista cellgiften avklarad! Det gick bra, jag känner mig lite seg. Ögonen hänger inte riktigt med och musklerna "krampar" lite, mest i händerna. Annars mår jag toppen. Nu är det bara EN gång kvar. Då är det även läkarbesök. Nu ska jag fortsätta vila lite.


Det absolut goaste jag vet är toast gjorda...

img_0539 (MMS)

Det absolut goaste jag vet är toast gjorda i ett våffeljärn. Toast i toastjärn är inte riktigt lika goda. Jag vet inte varför...  Nu är vi iaf hemma ifrån lindesnäs, det var en riktig slö helg. På fredagen var vi iaf in på dansen i ca 1 h sen gick vi hem igen, det var skojsigare vid husvagnarna. På lördagen gjorde vi INGENTING! Sjukt konstigt, vi åt, sov och läste gammalt skvaller. Så nu är vi iaf utvilade.       -     Just nu kikar vi på Discovery. Daniel hade sådan tur att det var fiske special mellan 14-24! Så jag vet inte när han ska i säng. Imorgon bitti kl 0700 sticker jag och mamma till Falun för cellgift. Ska bli skönt att ha med mamma, så får hon se hur det funkar osv. Annars har bara Daniel varit med mig dit.   Kan ni förstå hur underbart det känns att det är näst sista behandlingen? Efter imorgon är det bara en ynka gång kvar sen ska jag äntligen få återgå till det normala. Skapa mig en ny vardag med jobb, dagis och matlagning. Helt underbart ska det bli. Ni får hemskt gärna skicka positiva, healande tankar till mig imorgon, så jag inte blir dålig denna gång av giftet. Jag hoppas det går bra.             -             Nej jag tror jag går och knoppar. Jag ska försöka meddela er imorgon hur behandlingen gick. Sov gott!


weekend

Ja ni, nu är det snart fredag. Och på fredag åker vi till LINDESNÄS!
det var ca 100år sedan jag var där. Ni som inte riktigt vet vad det är så är det ett ställe, mitt i skogen. Där det är logdans, disko och andra div band. Folk häromkring åkte dit för att bli kanon fulla och göra vad dom ville. Lindesnäs är lite som en ålandbåt, det som händer där händer bara där!
Inte för att skryta, men jag har ju sett en del bra band i lindesnäs... bl.a Bransta City Släckers, Rednex, keen hue och littel bo and the virgins. listan kan göras lång=)
Nu ska iaf jag Daniel, och föräldrarna Andersson åka dit en hel helg UTAN barn! kommer bli hur konstigt som helst. Vad ska vi göra då lixom? vem ska vi passa på? vem ska väcka mig 06,20 på lördag morgon? INGEN.
Ska både bli skönt och tråkigt...
Men jag tänker ha så kul jag bara kan, och slappna av, sova hela lördagen och bara vila upp mig inför måndagens NÄST SISTA Cytostatika!
Kan ni förstå! det är bara två ynka ggr kvar! Awesome!


Okej jag bjuder på denna bild........
Sist vi var i Lindesnäs, några år sedan.
Och NEj jag är inte full! bara ful=)



Nu ska jag ner och kika på Ernst och käka toast, just det jag kan äta igen! Min tand mår mycket bättre.
Jag ska försöka mobil blogg under helgen, have a nice one!

Vi myser i soffan, jag och Daniel. Han slo...

Vi myser i soffan, jag och Daniel. Han slog till på en 3,5 och jag på ett glas vatten:) Vi kikar på den nya bb serien på 5an. En liten pojke föds med tarmen utanpå magen, stakars barn... Tur att läkarna är så duktiga idag så pojken kommer nog bli helt återställd. Just nu känns en förlossning ganska lockande faktiskt. Fast det gjorde förbaskat ont så visste man ju att det snart skulle gå över. Men denna tandvärk jag just nu genomlider har pågått i tre dagar! Hoppas verkligen det känns bättre imorgon. Jag kan inte äta, svälja eller prata riktigt! Åh mat som är så gott...:(. - Jag har lite dåliga nyheter, jag kommer skjuta upp min "älska livet" fest till i vår ist. Jag har insett att jag inte hinner fixa en fest för minst 100pers på 1,5 månad. Plus att mitt sparkonto är ganska bantat just nu. Så jag ska fila på bra lekar och massa annat kul tills ivår ist. Är det okej med er? Så blir det iaf, jag har inte lust att stressa ihjäl mig nu under dom sista behandlingarna. Det blir bättre så här. - Nu tog visst programet slut så äntligen får jag gå till sängs:) Sov gott cyberrymden!


Oj jag glömde skriva vad son jag så fint...

Oj jag glömde skriva vad son jag så fint visar på på bilden i det förra inlägget. Min port-à-cat. Det har läkt fint, men slangen är lite läskigt synlig i vissa lägen.


Här råder det semester, fast jag har inte ...

img_0528 (MMS)

Här råder det semester, fast jag har inte semester. Jag är fortfarande sjukskriven ett tag till. Men va skönt det är att få ha båda killarna hemma hela dagarna. Och sicket väder vi har, helt underbart. Bättre semesterväder får man leta efter. Idag har vi varit lite överallt, badat, fikat å käkat glass. Härligt. Men nu när jag har setat på soffan ett tag inser jag vad som blir lidande av vacker väder och semester..... Städningen! Det ser, rent ut sagt, förjäkligt ut här hemma! Leksaker på hela nedervåningen, en massa disk, överfull tvättkorg och obäddade sängar. Men vem bryr sig egentligen? Det fina vädret måste utnytjas. Men det sägs att det ska bli lite ostadigare väder imorgon så ja får väl dra ihop det värsta då:)                  -              Jag genomlider en pina just nu oxå, en av mina visdomständer håller på att växa och det gör otroligt ont! Den håller på att sprika igenom skinnet, nu vet jag varför ungarna är så griniga när dom får tänder! Om det inte känns bättre imorgon så ringer jag nog tandis, men då måste jag först få tag på Onkologen och höra om jag får gå till tandläkaren. Dom sa nånting om det i början att man helst inte skulle gå till tandis under cellgiftsbehandlingen. MEN jag försökte ringa onken idag, jag ringde 113 ggr i 40 min och det var upptaget hela tiden! Dom har bara telefontid i en timme om dagen under sommaren så det var nog många som ville fram. Men imorgon ska jag tametusan komma fram.  - Idag är det även en vecka kvar till min näst sista behandling. Det är ganska blandade känslor inför den. Min förra "andra" behandling vart jag ju ganska dålig utav men jag hoppas att jag inte blir det denna gång. Jag ska ta emend tabletter och använda mina åksjukearmband då ska det gå bra.  - Vi funderar på att åka på en dags utflykt till nån djurpark men kan inte riktigt enas om vilken, jag tycker ekilstuna för den är närmast och Daniel furuvik för han vill se aporna (......) Nån som varit på någon av dom? Vilken är bäst för småbarn?  - Nu ska jag lägga mig och tycka synd om mig själv och mitt onda tandkött:)


Idag har vi badat ganska mycket. Eller vi ...

img_0508 (MMS)

Idag har vi badat ganska mycket. Eller vi och vi, Sigge har badat en massa. Jag ser mig själv som en av universums största badkrukor. Det ska mycket till innans jag doppar kroppen. Sigge har iallafall badat både vid kyrkviken och nitten. Det gillades. Imorgon ska vi på 50 års kalas i Falun, det blir skoj med en massa släkt och god mat. Nästa vecka har daniel semester och det är min sista vecka innan cellgift nummer 2. Hoppas det är bra väder hele vecka'.  Nu ska jag hoppa ner i bingen. Sov gott


Onsdag

Jaha, ännu en tidig morgon.
Men förhoppningsvis den sista, Daniel tog med Sigge in till Sigges farmor idag med så jag och morsan kan åka ett gäng vändor till tippen.
Vi har rensat i boa, kommer bli skönt sen när allt är slängt. Och då kan jag äntligen plocka ut lite grejer ifråpn huset dit. A win win situation.

Jag börjar bli mer och mer sur på Onkoloksköterskorna!
När man äter Xeloda tabletterna så ska dom ringa en gång i veckan och kolla läget. Kolla så magen fungerar och höra om händer och fötter är okej.
Men dom har inte ringt en endaste gång än. Hoppas dom ringer idag, annars ringer jag dit imorgon och frågar vad dom håller på med.
Dom kan inte prioritera bort såna grejer under semestern tycker jag, det är viktigt att dom ringer till alla som tar tabletterna.
Jag hatar att känna mig bortglömd! Det tycker jag inte att man ska behöva göra, speciellt inte när man tampas med cancer och cellgiftsbehandlingar.

Jag tror min hjärna har börjat spela mig ett spratt.
Jag har aldrig tänkt tanken att cancern skulle komma tillbaka, ever! Men nu så har jag varit in och snuddat lite på dom tankarna. Fast lika fort som jag kommer in på tankarna så hoppar jag ur dom. Jag vågar lixom inte tänka på hur jag skulle reagera.
Tänk om jag skulle behöva mer cellgift? eller mer strålning? en till operation...
Vad är det då för vits med att fira mitt avslutade kapitel med världes fest?
Hur skulle Daniel reagera? då tror jag han verkligen skulle bryta ihop.
Min familj? mina vänner?
Nej! det finns inte ens på kartan att något sådans skulle hända. Och OM det, mot fulla förmodan, skulle inträffa. Så skulle jag fixa det oxå, jag är tvungen.

Just nu läser jag en bok som heter RESAN av Brandon Bay.
Den handlar om hur hon på bara fyra veckor fick sin tumör, stor som en basketboll, att försvinna. Helt utan medicin. Hon läkte sig själv, gick in på djupet och fick veta varför hon var sjuk.
Boken speglar verkligen mitt tankesätt, vissa saker händer utav en anledning.
Nu har hon utveklat en metod och hjälpt tusentals människor att bota sig själva från alltmöjligt. Ex. cancer, urinvägsinfektion, svartsjuka, synfel och dyslexi.
Jag rekomenderar verkligen denna bok, och det ska även finnas en cd med hennes meditation på. Jag ska få den utav en vännina. en berättar jag mer om när jag prövat den.



Nu ska jag piffa till mig inför mitt möte med Soptippen.....;)








MästerglassätarenSigge.Idag firar vi först...

img_0494 (MMS)

MästerglassätarenSigge.Idag firar vi första dagen på Sommarlovet, bl.a. genom att gå upp kvartisju, käka glass och hälla vatten ute på trappen. En toppen dag enligt Sigge. Nu väntar vi på Daniel som jobbar sista veckan innan semestern. Efter maten ska jag raka av Daniel håret, funderar på att göra samma sak själv. Jag tappar så mycket hår nu.... Ska försöka övertala Daniel att vi ska raka oss alla tre:)


Soligt hej! Jag njuter av värmen. Ni da? T...

img_0486 (MMS)

Soligt hej! Jag njuter av värmen. Ni da? Tycker ni om smällheta sommaren som äntligen kom? Nu är jag och Sigge vid stranden och bara är. I natt ska han sova hos sin farmor och vi ska in till stan och äta god mat. Det är ju folkfest här i stan. Ikväll spelar Lasse Berghagen:) - Nu ska jag bada lite med Sigge:)


Stolt och besviken

Fan va jag är bra! jag är otoligt stolt över mig själv just nu.
Jag fick en riktig dunderkur med äckligt cellgift i måndags och jag har bara mått fint efter det. Hur bra är inte det?
Tankens kraft! Som jag påpekat så många gånger så har jag bestämt mig att inte må dåligt!
Det enda jag känner av är köldkänsligheten. Men det håller på att gå över.


Men.....



Jag är lite besviken på mig själv just nu oxå, jag vet lixom inte riktigt vad som hänt med mig.
Kommer ni ihåg för några veckor sedan när jag berättade att jag bara gick runt och var lycklig och tacksam?
Nu gör jag inte det längre....
Jag vet inte riktigt vad som hänt, jag måste vara positiv till allt! Då är jag frisk.
Är det omgivningen som tynger ner mig? Jag känner mig ganska "stängd" Som om mina chakran är tilltäppta.
Jag kan inte riktigt meditera, jag får ingen kontakt med änglarna känns det som. Måste nog göra en riktig urrensning imig själ.
Jag kan inte gå runt och vara bitter och klaga på allt.
NEJ ändring Emma!



Nu ska jag kika på tradera om det finns nån billig fiolstråke till salu.

RSS 2.0