Regnet hänger i luften idag. Jag och Sigge...

img_0397 (MMS)

Regnet hänger i luften idag. Jag och Sigge har varit vakna sedan kl 7. Daniel fick en efterlängtad sovmorgon:)  Sigge hitta nyss på en gammal rostmacka som han springer runt och gnager på. Det är nog skönt med den hårda mackan mot hans tandkött, han håller på att få typ 4 tänder samtidigt stackarn. Tuggtänder dessutom.   När börjar ungar prata egentligen? Jag brukar läsa lite olika bloggar mm där ungarna kan säga mama, pappa, titta och lampa när dom är typ 8 månader. Stämmer det eller ljuger dom? Sigge kan inte "prata" än. Han säger mamamam, papapa och sen är det mest en massa oförståeliga gurgel. Är det konstigt? Han är ju 15 månader. Jag VET att alla barn är olika, men aldrig läser jag om barn som är sena. Bara barn som är tidiga med allt. Jag hatar det. Sen funderade jag på om det är hans sätt att visa vilken kris vi gått igenom med min sjukdom. För jag tycker det borde påverka honom på nå vis.  - Det är missär här hemma. Det är bröte överallt tillochmed i kylen. Jag längtar tills jag är klar i Uppsala och kan vara hemma och ta hand om huset. Kom absolut inte hit och hälsa på i dag!   Nu ska vi laga lite lunch iaf, sen in mot marknaden:)


Härligt hemma! Resan hem gick jätte bra, j...

img_0388 (MMS)

Härligt hemma! Resan hem gick jätte bra, jag lämnade Uppsala kl13 och var hemma typ 15.30. Skönt! Sigge vart superglad när jag kom, trodde jag. Det enda han ville göra var att sitta och ratta i min bil. Tokskallen:) Nu ligger jag utfläckt på min sköna soffa och ser på tv. Imorgon ska vi käka korv, godis och marknadsnogat. Och om Daniel har tur så finns det langos på marknaden.  - Jag har otroligt ont i örat, fortfarande lock och ont. Undra om jag måste svänga förbi akuten imorgon? Nej jag törs nog inte gå till akuten här i Ludvika spec inte på helgen. Då har dom bara stressade jourläkare, jag väntar till på måndag så det blir riktigt. Men fasiken va ont det gör, nu förstår jag varför ungarna skriker när dom har öroninflamtion. Kan man ha öroninflamtion som vuxen? Måste bero på att jag inte har nå hår som skyddar...        Over and out!


jahpps

IIIIII morgon är de fredag!
Då far jag hemöver, värsta helgpermissen!
Skönt.

Dagen har flytit på, jag har sovit mycket idag. Skönt.
Jag vet inte om jag bara va trött eller om jag var strålningstrött.
Ska snart knoppa så jag orkar köra hem i möra.

En underbar patient här, mamman som har en 4månader son. Har jag berättat om henne??
Iaf, hennes son är här sen igår.
Oh vilken liten gobit, då fick ja inte just nå mer hemlängtan....
Och jag vart ännu mer att längta efter mer barn(!) Jag är jätte sugen på att skaffa mer barn, men självklart måste jag vänta typ 3år.... Typiskt!
Sigge sover inte hela natten än och jag vill ha mer barn.... Bra Emma! =)
Men tänk att få gosa med en lite knodd som inte kan åla sig ur greppet. Eller att vyssa nån till sömn i famnen, underbara barn.
Om 3år får jag skaffa 5 hungriga ungar till.
Eller inte.....

Ihelgen vankas det marknad i Ludvika, hoppas det inte regnar allt för mye så jag och min lilla familj kan åka dit och smälla i oss langos, munkar och marknadsnogat. Vore najs.
Sen är det ju mors dag på söndag! Jag tänkte baka en rabarberpaj till mammafikat. Gött.

Nu ska jag ringa och säga godnatt till min kille.

Åh världens godaste läsk är Fanta lemon! J...

img_0386 (MMS)

Åh världens godaste läsk är Fanta lemon! Jag är ingen läsk drickare men denna kan jag pimpla i mig:)


-

Jag har pratat så mycket i telefon så jag har lock i örat.


Inte bra!

Faaaaasiken!

Det har kört ihop sig lite.

Det var ju "studiedag" på dagis imorgon, det hade jag helt glömt bort. Daniel med. Och självklart så var det dunderviktigt att Daniel infann sig på jobbet i morgon, för dom skulle göra nå som bara han visste hur man gjorde bla bla bla... sen orkade jag inte riktigt lyssna på vad han sa....
Men min mamma skulle jätte gärna vara ledig imorgon och ha Sigge.
MEN hon ringde nyss och sa att hennes arbetskamrat, hon jobbar i skolbespisningen på malmenskolan där är dom bara två mattanter, hade hört av sig och skulle vara hemma imorgon för hennes son var sjuk!
Typiskt!
Jag SKULLE ju ha varit hemma! Jag VILLE vara hemma!
Att inte ens vara inärheten, inte kunna hjälpa, inte kunna vara hemma SUGER!

Men det ordnade sig nyss, Daniels papa ville väldig gärna vara barnvakt. Han åker till norge imorgon kväll så lite kvalitetstid med barnbarnet/farfar var uppskattat från båda sidor.

Tack gode gud för alla mina med människor!



-



Ikea trippen gick skit bra iaf.
jag hittade dit, och åkte lite vilse på vägen hem.
Men alla vägar bär till sjukhuset här i Uppsala, så jag hittade rätt tillslut.
Faan vad jag e bra!
Nu börjar snart greys, jihoooooo

tack för idag



Mitt roliga kvitto från parkeringen igår.....

img_0377 (MMS)

Mitt roliga kvitto från parkeringen igår......!


Tack Dalarnaslandsting för maten. Det gjor...

img_0376 (MMS)

Tack Dalarnaslandsting för maten. Det gjorde ni bra:) det är grekisk vecka här på sjukhusresturangen så idag fick jag pastasallad, fetaost kräm och färsbiff.   Nu ska jag snart på strålning sen tänkte jag ju försöka ta mig till Ikea.


Isen har smält

Okej, min sorg har gått över, men bara lite....
Jag behöver ju strålningen, men jag vill ju vara hemma oxå.

Men jag kom på att hantverkarna som fixar i köket efter vattenskadan ska lägga nytt golv där i veckan. Så om jag skulle vara hemma så kan jag ju inte slappa omkring i skitig tröja och fula shorts. äta frukost vid tio och duscha med öppen dörr. Så det kanske är bättre att jag inte är hemma=)


Efter middan så tog jag bilen från det svindyra parkeringsgaraget och hittade en aldeles ypperlig parkering vid studenternas IP, aldeles nedanför sjukan.
10kr dygnet    Gillar't

Imorgon tänkte jag ta en road trip till IKEA. Hoppas jag hittar dit och hem....
Är ganska stolt över hur mycket jag har tagit mig mod till att göra själv. Jag börjar bli VUXEN.

Saker jag gjort här i Uppsala själv, helt utan tillbehör!

Tagit bilen hit själv, äver kört runt i stan, utan kartläsare/gps.
Beställt taxi.
Åkt taxi.
Ätit lunch själv på div resturanger.
Sover på hotell.
Går på stan (tråkigt!)
Ska åka till ikea.
Lär känna nya människor.


Såna saker som jag annars inte brukar göra själv, men jag är så jäkla bra så jag fixar det.
Ni tycker säkert att det är hellöjliga grejjer, som ni kanske gort själv en miljon gånger.
Men för en nybörjarstorstadsbo är det en bragd.

Nu ska jag läsa i boken min sen sova.

Hörs i morgon!

Väldans ledsen

Åh va sur jag är nu!

Idag på strålningen så bad jag om att få klisterlappar över mina strek imorgon så jag inte duschar bort dom under min långhelg.
Då undrade sköterskorna vad jag yrade om, jag var ju inbokad hela veckan!
-helvetesjävlaapskithålsugballefanfanfan, precis så lät det i mit huvud då.

Men jag hade ju blivit informerad om att jag var ledig tors-fred pga servicen, receptionisten hade tom avbokat mitt hotellrum under dom dagarna. Jag sa allt det till sköterskorna som fixade allt så nu åker jag hem på fredag!!!!!!
Under strålningen håll jag på att börja grina, jag hållimot tårarna för jag får inte röra mig en milimeter.
jag vet att det är bättre att göra strålningen så sammanhängande som möjligt, men jag var ju inställd på att åka hem imorgon. Träffa Sigge, åka cab med flengström, grejja hemma och hälsa på jobbet. Där sket jag en lök kan man säga.
Tyvärr tappteknik eran goda, saftiga kaloribomb till sockerkaka får vänta tills strålningen är klar.

Plus att jag har ju egen bil, är ni medvetna om vad det kostar att parkera här. Kommar vara ruinerad innan veckan är slut. skitskitskitskitfanskitskit

sdsdsdsd

Heej blöggen. Nu är jag tillbax i Uppsala....

img_0357 (MMS)

Heej blöggen. Nu är jag tillbax i Uppsala. Denna vecka tag jag egen bil! Jag ska åka hem på Onsdag för det är service på maskinen resten av veckan. Och om jag åker egen bil så är jag hemma flera timmar tidigare. Det uppskattas. Resan hit gick jätte bra, det gick t.o.m bra att köra till parkeringshuset här mitt i Stan. Fan va jag är bra med tanke på att vi inte har varken rödljus eller rondell i Grängesberg:) På bilden ser ni mitt lilla "altare" Jag har änglar på besök i några dagar då skulle man ha ett ljus, en vit blomma och ett äpple på ett kuvert med tre önskingar.   -   Cyton och strålningen gick jätte bra idag med. 14de strålnings gången var det , 11 kvar:)    Nu ska jag bara vila på rummet och invänta middagen.   Ciao bellas


hemmamamamama

Underbart att vara hemma.
Solenskiner och vi ska ut och leka.

Hörs sen

Torsdag

Åh bara för att jag är någon annanstans än hemma så har jag världens städlust! Varför blir det alltid så? Jag plockar och plockar på mitt lilla hotellrum men det är ju inte som att städa hemma.
En annan sak som jag inte fattar, varför ligger det bara inrednings tidningar och Allers i väntrum? Där sitter vi sjuklingar och drömmer oss bort i dyr inredning och fläskiga recept. Just nu har jag planerat in ca 7maträtter jag ska laga när jag är på hemmaplan igen. Så vet jag PRECIS hur jag vill göra om hemma, vilka inrednings prylar jag ska ha och vilka svindyra tapeter jag ska tvinga Daniel sätta upp.
Men jag hinner väl ändra mig en miljaard gånger till.

Dagen har varit bra, varm bara. Kvalmig nästan så jag trodde det skulle åska men det kom aldrig. Vågar jag hoppas på svalare väder imorgon? jag ska ju kuska runt i en buss runt halva Dalarna så svalare väder uppskattas.
Resten av dagen har väl vart som vanligt, strosat på stan och käkat isglass, kikat på reorna och grävt igenom myrornas.  Men det bidde inget spec. Håller just nu på att kolla upp adresse till röda korset som jag tänkte försöka ta mig till imorgon.

Nu ska jag kika vad det är på tv ikväll, blir det tvtittning eller stickning??

Chip å hejsan!

Nu är det varmt! Jag flyter bort snart. Ko...

img_0339 (MMS)

Nu är det varmt! Jag flyter bort snart. Kolla vad vackra blommor det är i parken.


Saknar

Usch   va   mycket   grejer   jag   saknar   just   nu.
Sigge
Daniel
Resten av familjen
Vännerna
Håret
Sola
Arbetskamraterna
Jobbet
Katterna
Grängesberg

Å Sigge han blir så stor, det händer grejer varje dag. Nya ord, eller mummel, nya bus och nya danser=) Sigge älskar musik, så fort han tror att han hör musik så dansar han. Han älskar att spela munspel och blockflöjt. Trumma på sin trumma blir han bättre och bättre på. Jag kanske ska införskaffa han en gitarr eller keybord och drilla han till en artist redan nu?!  Alla barn gillar säker musik, men mitt barn är bäst!......=)
Jag vill vara hemma nu!
Men snart är det fredag.

Hoppas det är lika strålande sol här imorgon då ska jag slå mig ner i parken och tjuvsola lite=)
Jag har verkligen abstinens, sola hör ju till sommar.
Jävlaskitcancer      (jag VET man kan få cancer av att sola oxå)

Strålningen gick bra idag med, imorgon är det läkarbesök och strålning på schemat. Ska skriva ner ett par svåra frågor till doktorn så han får arbeta lite.

Nu ska jag kika på Jade på tv4+.

Soo long!

Idag har jag köpt denna fina tröja på min ...

img_0338 (MMS)

Idag har jag köpt denna fina tröja på min favvo affär, myrornas! Varendaste dag är jag där och finkammar efter go'bitar. Men jag tror alla andra här i Uppsala gör samma lika för det är jämt ganska urplockat. Brukar ni secondhand shoppa?            Kusin Threse behöver inte svara;)


Tisdag va?

Ännu en dag som flyygit förbi.
Denna da´ har varit toppen. Jag har haft finbesök ifrån huvudstaden som ni kanske såg.
Kändisfrisören Marcus, han har bara kända kunder på sin salong! =)
Så ska ni frisera er i sthlm fråga efter Marcus M.
Vi har sprungit på stan hela dagen, käkat onyttigt, mjukglass och jordgubbar.
Och det har varit helt otroligt varm här idag.
Alla har shorts /sommarkläder utom jag. Jag har likbleka ben.
Men en tub BUS så var det problemet ur världen.

Strålningen gick bra, lite krångel som vanligt med det ena strålnings fältet. Men det gick bra endå.

Jag har glömt min kamera hemma! Måste komma ihåg den nästa vecka så jag kan visa er lite bilder på hur det ser ut här. Lite tråkigt att bara skicka mms hela tiden.
Nästa vecka är det förövrigt kort vecka igen! Min maskin ska servas torsdag fredag så jag åker hem på onsdagen. Topp! Långledigt!
Tror jag ska baka något riktigt smaskigt och hälsa på jobbet=) Eller va tycker tappteknik? Förslag på bakverk som räcker till många?

Nu ska jag ringa min ömma moder, hon och syrran är i hårdträning för dom ska "springa" göteborgsvarvet i helgen. Jag skulle också vart med, men tar det nästa år igen så jag hinner tråna lite före. Vart lite annat iår...

Sov gott

Kolla! Min Stockholms vän är på besök. Vi ...

img_0335 (MMS)

Kolla! Min Stockholms vän är på besök. Vi käkar fashionabel lunch och strosar på stan;)


Men vad har jag på väggen??

img_0333 (MMS)

Men vad har jag på väggen??


lååååång helg och nya utmaningar

efter en lång och skön helg är jag äntligen tebax.

Helgen har varit toppen, fast det regnade mestadels man en solig dag hade vi iaf.
Husvagnen funkade perfekt, Grillmaten var god och dasset var förvånsnsvärt fresch.
Men nu är jag nästan lite trött på grillat.... Grillmiddag varje kväll och grillkorv till lunch. Men ska det va så ska det.
Det enda kruxet var väl att Sigge INTE sov som en prins. Vi försökte göra så lika som vi gör hemma, eller så lika det gick på 5kvm utan badrum. Men när vi la honnom i sängen började han gallskrika! Första kvällen tänkte jag att det är väl för att det är ett nytt ställe som han inte sovit på förut. vi gick runt och bärde honnom, läste sagor och sjöng "ett gammalt fult och elakt troll....." ca 50ggr, ingenting hjälpte. Till slut vart han så trött så han somnade. Stakarn.
Sen dagen efter så somnade han på fem sekunder i samma säng när han skulle sova middag, men på kvällen var det samma skrikvisa igen. Och dagen efter oxå. Då var vi vakna med han lite längre så fick han springa av sig sina sista krafter ute men endå skrek han till han somna.
Jag tror att det berodde på att han tyckte det var så kul att vara ute och springa så han helt enkelt vart skit sur när vi gick in och skulle sova.
Drygt var det iallafall!
Alla som har    snälla,    nöjda,     väluppfostrade    och helanattensovandeungar måste ljuga för dom inte törs säga sanningen. Och om det verkligen är sant vill jag gärna låna ett va dessa barn en dag eller två.

Idag gick resan hit bra, lång men bra. Cyton gick bra, jag mår fint. Men strålningen var över en timme försenad så jag fick sitta och vänta hur länge som helst.
16:45 var jag klar, 1700 serveras det lunch här på hotellet och jag skulle hinna hämta nyckeln till rummet först. Så jag ringde en taxi, var inte alls dyrt, typ 90kr från sjukan till hotellet.
Helt klart värt det.

Men vilket sommarväder det är här! hur varm som helt, säker 23-24grader nu på kvällen när jag gick till ica.
Under bart att sommaren har kommit hit! Hoppas den kommer till grängesberg snart oxå.

Nu ska jag ringa och säga godnatt till min kära son.



Lite helg

borta bra men hemma bäst!

Underbart att komma hem till en lite kille som kommer springande och gapskrattar! Det gör livet värt att leva.

Hem resan gick fint. Jag fick "sitta" med en jätte gullig dam ifrån hotellet. Hon är jätte trevlig, hon visade mig sin bröstprotes(!) Hon hade den i väskan. Jag kände tillochmed på den. hahah Mycket kan man dela med sig av till sina med patienter.
Den kändes som ett riktigt bröst btw.

Denna, jag vet regninga, helg ska vi campa. Vi har nyss köpt en husvagn så vi ska ut på premier tur i helgen. Regn eller icke spelar ingen roll.
Ja vi får se hur länge vi orkar om det spöregnar.
Så det blir inte så mycket mer update här förens på söndag. Så återkomm då.

Trevlig lååååååång helg på er

Steady progress. Min stickning tar tid! De...

img_0324 (MMS)

Steady progress. Min stickning tar tid! Detta har hänt efter en vecka, jag börjar tvivla på att jag ska hinna klart innan strålningen är slut... Varför gjorde jag inte en tröja till Sigge? En mössa? Eller ett par trosor?


Morron!

Äntligen Onsdag!
Idag åker jag hem hem hem.        Underbart!
Kl 14 sharp.

Jag har strålning kl 13.15, jag har dubbelkollat så det är verkligen 13.15. Jag har problem med digitalatider.
Det skulle nog vara bättre om dom bokstaverade tiderna åt mig. Kvart över ett.
Ska nog be om det i fortsättningen.

Himlen är klartblå idag med, blir nog lika fint väder idag med. Topp! Fast jag ska ju sitta instängd i en buss i två och en halvtimme så det blir väl bastu varning även denna hemresa.

Jag skulle vilja ha en ny header, och ett helt nytt tema på bloggen. Nått man blir riktigt glad av. Med lite pics på mig med olika frissor/peruker.
Nån som kan hjälpa mig?
Jag får kika runt lite på webben efter hjälp.

Nu ska jag kika klart på vakna med the voice.

tack och hejsan

Dos 7

Så då var dagen snart slut.
Och sjunde dosen av strålning. Jag mår fortfarande bra.
Idag krånglade maskinen IGEN!
När jag strålas ligger jag spritt språngande naken, på överkroppen. På en smal brits med armarna upp over huvudet.
Och med mitt korta hår och platta byst så ser det säker ut som en spinkig fjortonårig pojke ligger där.
Iaf, dom första 3 ställena går bara bra men det fjärde strålningsstället krånglade. Så det kom in en sköterska och håll mig sällskap medans ingengörerna fixade med datorn.
Sköterskan var trevlig och vi små pratade lite.
Hon står brevid mig, som ligger som en helt utsträckt för jag fick inte flytta mig under reparationen, i bröst höjd ungefär. Hon frågar flera gånger om hon ska täcka över mig eller om jag fryser, jag kanske hade sk "stålvårtor" och det var därför hon var snäll och frågade... hihihi Mycket ska man vara med om.
Dom fick iaf igång maskinen efter typ 10 minuter och dom sista 2 ställena gick fint.
Det var det roligaste som hänt mig idag... verkar kul här i Uppsala va?

Resten av dagen har jag sprungit på stan och kikat. Det var super väder och varmt så det var bara att passa på.
Ingen hatt har jag hittat heller, men jag får kika vidare.
Imorgon sticker jag hem! jihoooooooo
Daniel ska besikta bilen i falun vid 1630 så jag hoppar av sjukbussen där och åker med han hem.
Han fyller föresten år idag, 28år. Shit va gammal han börjar bli!
Likaså fyller min vän Fiat 23jordsnurr. GRATTIS (du börjar Inte bli gammal btw!  (vi är lika gammla/unga...))
Så jag förväntar mig självklart massa fika och tårta i helgen!

Nu ska jag springa bort och bre e schmörgås, fixa lite tee och ta en blodförtunande spruta.
En helt vanlig kvällsrutin.

God natt!

Okej, nu har jag tagit 50 kort med förhopp...

img_0323 (MMS)

Okej, nu har jag tagit 50 kort med förhoppningen att ni skulle få se hur tunnhårig jag är. Detta var det bästa jag fick fram. Det är inte lätt att fota sig själv!   Men visst är jag tunnhårig?


Dos 7

Jag sover skit dåligt, dom senaste 4 nätterna har det inte varit bra alls. DRYGT!

Nu ska jag ner på stan en sväng, sen äta lunch sen mot sjukan och få min sjunde strålning.


Hjälp...

..... jag har ätit en triljon sura godisar och har nu konstant värk i tungan.





Varför lär jag mig aldrig?


Back in U-sala

Jaha då ligger jag här på sängen igen. Var en himlans lång resa imorse. Klockan 0630 vart jag hämtad och 1055 var jag framme! Men jag slapp köra bil iaf=)

Cyton och strålningen gick bara bra idag, jag mår toppen faktiskt!

Jag börjar tröttna på att inte ha nå hår. Eller jag har ju lite hår iaf, men hur mycket olika frissor kan man göra med 1,5cm hår? plus att det börjar bli väldans glest. Ska mms en bild sen.
Imorgon ska jag nog kolla på stan efter en hatt eller nå, vet inte riktigt om jag vill börja använda sjal än. Plus att jag har peruken men den är kvar hemma, Jag glömde frisyren hemma....!

Nu ska jag gå på toa

Härliga helg

Den har gått fort, intensiva dagar.
Imorgon bitti kl 0635 hämtas jag upp här utanför dörra. Men det är bara tre dagar nästa vecka. Eller bara en egentligen. Träffar ju Sigge på måndag morgon, sen på onsdag kväll=)

Jag har en hemsk ovana kom jag fram till igår! Eller ovana och ovana, en hemsk förtjusning kanske man ska kalla det. Vi åt tacos igår kväll, och när vi käkat klart så sitter jag och skedar in den sista creme frächen i käften!!!    Det är ju så GOTT! Jag ska nog börja äta ren creme fräsch oftare. Undra vad man kan ha till? Sylt? Doppa chips? jag får prova mig fram.
Nån annan som gillar cräm fräsh?  (jag har inte den blekaste hur det stavas föresten....)

På dagens schema står 3års kalas=) Jag hoppas på mycke fikabrö och en smetig tårta.
Sen ska jag bara packa ihop inför min kort vecka.


hade så länge

Hejsan svejsan. Nu ligger äntligen min lek...

img_0285 (MMS)

Hejsan svejsan. Nu ligger äntligen min lekamen i sin egna säng! Usch va härligt det är att vara hemma. Sigge har blivit jätte stor, jag kände knappt igen honom. Till saken hör den att jag har värdelöst ansiktsminne. Iaf på dom som står mig närmast konstigt nog...  Typ halv sju var jag hemma, så det tog fyra och en halvtimme hem! Fundrar verkligen på att ta egen bil i fortsättningen, men det blir nog för dyrt.   Nu ska jag sova, go natt hörni!


Hemgång!

Hallojsan, nu är jag snart på väg hem. Eller ja om typ 3timmar iallafall. Bussen går kl 14 härifrån och en dam som bor i Ludvika brukar vara hemma vid 18-18,30. Så där har ni min underbara eftermiddag.

Nu efter att ha tagit det skit lungt hela förmiddagen blir jag såklart skit stressad! Jag är världens tidsooptimist! När jag ex bodde på kyrkbacken (som ligger granne med min arbetsplats, spendrups) räknade jag med att det skulle ta 15minuter att gå dit! det tar typ 3minuter!
Så jag är jämt stressad och har ingen som helst realistisk tidsuppfatning.
Till saken hör den att jag för tredjegången denna vecka har kollat fel på strålningstiden! den är inte 13.45 utan 12.45. Så jag ska gå ner och käka lunch nu sen illa till sjukhuset, sen tillbaka och så hoppas jag på bussen här vid hotellet ist för vid sjukhuset.
Det blir nog bra, ikväll får jag iaf träffa Sigge och Daniel<3

Nu ska jag packa ihop datorn.

Hur mycket hår har man egentligen?

img_0280 (MMS)

Hur mycket hår har man egentligen?


dos 4

Då var snart denna vecka över, dagen har gått ganska snabbt.
Idag har jag varit på sjukhuset ganska länge, kom hem vid 15tiden. Då lade jag mig på sängen och har därifrån inte flyttats frutom vid middagen kl17. Jag är ganska yr i huvet. Jag orkar inte ens sticka.... Inte bra.
Ringde nyss och sa godnatt till min lilla Sigge, fy vad jag saknar honom. Min pussgurkis. Allt går jätte bra på dagis iaf.

Här på hotellet bor det mest strålningspatienter, vi träffas varje dag på frukosten, på sjukhuset och så äter alla middag här kl 17. Dom är jätte trevliga allihoppa. Det är mest gubbar här, några kvinnor. Nästa vecka skulle det vara 25stycken! Hoppas (eller hoppas egentligen inte) att det är nån yngling som man har lite gemensamt med.
Det vanligaste samtalsämnet här är såklart strålning, cancer och vilka behandlingar man gjort. Alla har sin egen lilla historia.
Jag har/är säker på att jag är frisk och att jag aldrig mer kommer få tillbaka cancern, men när man träffar så här många olika människor som är i olika stadier i sin cancerkamp så blir jag lite fundersam.
Jag har aldrig ens tänkt på vad som skulle kunna hända, tänk om cancer kommer tillbaka? Tänk om den inte är borta? Hur ska jag tackla det?
Jag är inte rädd för att dö, tror jag.  Det jag är mest orolig över är allt jag skulle missa ifall jag gick bort (vilket inte ska hända!) 
Jag vill verkligen inte missa Sigge, jag vill se han växa upp, få syskon och utvecklas till den han är menad för att vara.
Jag vill inte missa att få syskonbarn, få en massa kompis barn och få barnbarn.
Jag vill kanske gifta mig, åka på semestrar och ha det bra ställt.
Jag vill helt enkelt göra allt som alla andra vill, och jag ska göra det oxå!

Nu ska jag vila lite mer=)

typiskt

skrev ett skit bra inlägg igår, men skiten försvann!!!!
Skit nät.

Nu ska jag strax springa till sjukhuset och träffa nån kurator. Sen är det strålning och läkarbesök. Fullt upp hela dagen med andra ord.

Återkommer senare.

9 saker ni inte visste om Emma

-Jag använder fortfarande mina två OTROLIGT sköna mammatrosor

-Jag har två tatueringar, en skev stjärna på handleden och en döskalle på foten.

-Jag har spelat fiol i ca 4år, men kan fortfarande inte läsa noter. Jag spelar på gehör och fusklappar:)

-Jag har blivit mobbad under mellanstadiet för att jag inte "hade" några bröst. Vilket resulterade i att jag stoppade  bh mellan åk 7-9. Nu är jag ganska tillfreds med mina bröst. (Barn är elaka!)

-I mitt släkt träd finns Carl Michael Bellman, den kända svenska diktaren. Inte en rysk och en tysk och en bellman bellman. Det hade kanske varit lite roligare iåförsej.

-På min önskelista varenda jul står ett sminkhuvud, ni vet sånt man hade när man var liten. Som man kan fixa både hår och smink på. Men tyvärr har jag fortfarande inte fått något.

-Jag har liktorn på min ena lilltå!

-Fick jag chansen skulle jag utan tvekan jufsa med Håkan Hellström. Helst gifta mig med han och bli mamma till hans barn.

-Jag har inte putsat fönstrerna hemma på två år! ha lite överseende med att jag just nu är sjuk....




Nu ska det stickas. Tänkte ge mig på en tr...

img_0262 (MMS)

Nu ska det stickas. Tänkte ge mig på en tröja(!) naturgodispåsen är ett givet tillbehör:)


Dos 2

Hello hello
Andra strålnings tillfället ägde rum idag. Det gick som igår jätte bra, så bra så jag somnade under dom 3minuterna det tar att bli strålad.

Idag har ja flanerat på stan och gjort några rea-kap. men hållit i tyglarna för jag ska ju vara här hur länge som helst, vill inte shoppa allt idag.
Och själklart så mötte jag nån jag kände sen tidigare, en tjej som min syster umgicks med i lågstadiet. Hon jobbade här på hm. trevligt trevligt.

Nu måste jag vila lite, höra imöra.

bajbaj

Framme

nu är jag installerad i Uppsala sedan några timmar tillbaka.
Man blir lite lätt glömsk av cellgift, jag var nämligen bobsäker, helt 100% säker på att cyton skulle börja vid 13tiden. Men halv tolv ringde sköterskan och undrade vart jag befann mig. Jag skulle tydligen ha vart där kl 11... Men det gick bra endå, fick skjuta på strålningen lite bara.
Cyton gick iaf jätte bra, jag mår precis som vanligt.
Strålningen gick oxå bra, det känndes inte ett dugg. Fast jag kände efter med varenda känselspröt i hela kroppen så känder inget. Det enda som såklart inträffade under strålningen var att maskinen inte riktigt ville som sköterskorna ville. Jag strålas på 5olika ställer runt magen tror jag. Och det sista stället ville inte maskinen ställa in sig efter, så jag fick snällt klä på mig alla kläder igen och traska barfota till nästa rum där dom hade en likadan maskin som tur var.
Hoppas den ursprungliga maskinen funkar som den ska imorgon.
Jag ska även trippelkolla tid lappen så jag INTE kommer förent igen.

Hotellet här är jätte fint, trevliga människor oxå. Bara typ två under 30 men det spelar ingen roll. Dom är jätte trevliga allihopa. Ibland tycker jag att det kan vara lättare att samtala med äldre människor. vet inte riktigt varför, det bara är det.

Nu ska jag lägga mig på soffan och absolut inte tänka på Sigge....

God natt

Hittade en ny frilla!     Denna skönhet åk...

img_0245 (MMS)

Hittade en ny frilla!     Denna skönhet åker självklart med till Uppsala.


Packar

Hej, ber om ursäckt för värdelös update under denna valborgshelg.
Vi har ju haft hela gården i husvagnar, barn, vuxna och hundar. En underbar helg som gärna görs om här på Solhems camping.



Just nu mår jag så där, nej jag är inte bakfull! Allt är jätte jobbigt, jag vill helst bara sitta i soffan hela dagen och önska att september vore här. Då är allt över, då är mitt cancer kapitel i livet förbi. Och kommer aldrig mer igen.
Men idag måste jag packa, packa väskan inför min vecka i Uppsala. Jag vill inte. Jag vill inte lämna mitt barn igen. Nog för att det bara handlar om fem dagar åt gången, men jag vill inte. Jag vill inte strålas. Jag vill inte ha mer cellgift. Jag mår utmärkt nu, precis nu. Ska det verkligen behövas mer medicin?
Samtidigt vill jag åka, det blir ett litet äventyr. Flanera i en främmande stad. Vila upp mig lite. Och det jag mest av allt ser framimot, att träffa nån som är i en liknande situation som jag. Nån man kan prata med som verkligen förstår vad jag går igenom, nån som oxå käner sig ensam i denna skitsjukdom. Nån som kanske behöver mig lika mycket som jag behöver den. (i prata cancer/livet/döden syftet)
Just nu känner jag mig lite ensam faktiskt, inte fysiskt Daniel och Sigge är nere. Men psykiskt. Jag har vänner och familj som jag kan prata med, men ingen som riktigt kan sätta sig in i hur jag egetligen mår. Ingen som vet vad man ska fråga eller hur man ska svara. Men om nån i min familj eller nån vän skulle få cancer så hade nog jag inte haft en susning om hur jag skulle bete mig runt den personen. Jag var tex helt nollstäld dom sista gångerna jag pratade med min faster när hon var sjuk i just cancer. Så det är verkligen inte lätt att veta vad man ska säga och inte.


Nu måste jag sluta sega mig med packningen, uppdaterar i morgon från ett förhoppningsvis soligt uppsala!

love Emma

RSS 2.0