Nytt år.

Hej hej hallå där.

Nu har jag slagit ner bakdelen i soffan ett tag. Vi har varit och lämnat Sigge hos hans farmor, Daniel ska åka cross idag och jag får inte bära så tungt än så han kunde inte vara hemma med mig.
Men jag tar tag i lite städning och rensning, tänkte jag skulle försöka rensa överallt nu när vi är hemma päron båda två. Jag är sjukskriven till sista mars! Hoppas jag inte behöver vara sjukskriven så länge isf kommer vi nog gå varandra på nervena och separera under 2010....

Jg tror Sigge ska sova hos dom inatt så vi får sova lite, jag vet att jag skrev i förra inlägget att Sigge hade sovit en hel natt. Det var en ENGÅNGS företeelse. Dom senaste nätterna har varigt ett rent helvete. Vi behöver nog sova så vi orkar vara vakna fram till 12snåret och längre på nyårsafton.
Allt till våra maskeradkostmer är väl så gott som klart iaf=)
Ikväll/eftermiddag ska vi ut till lokalen och fixa lite inför festen. Jag får hjälpa till så gott jag kan, usch va dumt allt vart med cancer, operation och tillfrisknande. varför var det tvunget att bli just nu, jag har inte kunnat hjälp till med festen så mycket jag har velat. Jag får ta igen det nästa år ist=

Så här ska jag ocg Daniel se ut;
fds

Coolt=)

Nu ska jag kanske resa på mig.....

ja återkommer nästa år med massa bilder från maskeraden.

Hadet bra och god fortsättning.

nu ätas tusen juleljus...

0-22686c3b153c2225e67897c745cd6cfc.png

Kolla varifrån!

nu ätas tusen juleljus...


mat, jul och skönhetssömn...

Åh, äntligen är julen slut!
Jag förstår varför man bara äter jul mat 1ggn om året, just nu skulle jag hellre hugga av mig mitt högra ben än äta en skinkskiva till.
Fast påsk och midsommar har väl nästan samma mat som julen.....? typiskt!
Vi hat haft en riktigt lungn och skön jul, vi var här hemma och min mamma och mina syskon var här och åt. Daniels pappa och åsa var här och fikade en sväng mitt på dagen, aldeles lagomt med folk.
Sigge fick självklart för mycket julklappar..... bortskämda unge=)
Inte ett dugg intresserad av att öppna dom var han heller, snörena var kul en liten stund sen ville han leka med sina gammla leksaker ist.... Det blir nog roligare nästa jul.

På tal om maten så kunde jag äta precis som vanligt. Det var jätte skönt att känna sig frisk och precis som vanligt. Ikväl är det 3veckor sen jag senast spyde=) riktigt skönt att slippa hobby-bullemin....
Dom hann inte ringa ifrån uppsala före julhelgen. Jag ska ju dit och få provsvaren på tumören och lymfkörtlarna, sen ska dom planera fortsatt behandling. För min del kan dom gärna vänta med att ringa tills början av januari. Jag går gärna lyckligt ovetande under nyår.

Nu är Sigge helt frisk, den fjärde tanden har kommit fram och han är som en helt annan unge. Glad och snäll NÄSTAN hela tiden. Inatt sov han hela natten vaknade inte förens vid 5tiden och ville ha nappen. Plus att han låg i sin egen säng! tack gud!

Nu ska jag försöka göra nån nytta.

Ciao´

merry merry x-mas

Heeeeej.
hur går det för er med julbestyren?
Nu är vi iaf klara, julskinkan är nyss klass och provsmakad, den vart underbart god och saftig. Jag har överträffat mig själv. Det braiga är att det är den enda julmaten jag behövt fixa=)
Julklapparna är inköpta och inslagna, och julstädningen får duga. Skönt att kunna slappna ikväll.

Nu sitter vi framför dumburken och glor/spelar på bingolotto, men va fan ska dom snacka så mycket strunt imellan spelen? drygt!
Hoppas vi vinner ett par miljoner, det skulle verkligen behövas nu i dessa bistra tider.
Nu när jag är sjukskriven och Daniel är pappaledig så kommer det verkligen bli knapert.

Vänta nu är det treans bingo=)

Gooooood jul alla i cyberspace=)

Krammmm


julkillen.

-a5eb0d62f551524abec385d99e34ce4.png

Kolla varifrån!

julkillen.


Att få vakna till denna grimas är

0-142f324e24597a25d5c7e3a15c86810f.png

Kolla varifrån!

Att få vakna till denna grimas är underbart:)


home sweet home!

Ännu ett trökigt bildlöst inlägg=( sorry, men har inte haft tillgång till färska bilder. Det får det bli ändring på!

Nu är jag hemma iaf, helt underbart!
Att åka igenom denna lilla byhåla, in på den oplogade vägen och gå upp för den snöiga trappen in i det kalla huset var helt otroligt skönt. Aldrig har jag saknat mitt stökiga hem så mycket.
Fast en sak saknade jag ganska mycket mer, SIGGE!
Åh va stor han har blivit! Lite blyg var han först, bara satt och tittade med sina stora ögon. Efter en stund var han som vanligt=)
Min underbara son!  Och så stora tänder han fått, och en ny i överkäken.
Fast gå kunde han inte riktigt än, som tur va!=)

Just ja, jag hämtade ut lite medicin på apoteket innans hemfärden.
Notan hamnade på 922:- !
Det var dom julklapparna det!
helvetesjävlaskitsjudom!

Nu ska jag äta något...

ho ho ho!

ÄNTLIGEN

Nu ni!
Jag har tillgång till en dator=) helt otroligt vad handikapad man känner sig utan dator och mobil. Typiskt dagens ungdommar=)

Ni sitter jag i allafall i falun. Kom hit igåt efter en lång sjuktransport genom hela södra dalarna.
Idag ska jag ta bort mina häftklamrar... dom har lovat att det inte gör ont!
Sen får jag antagligen åka hem imorgon=))
Jag har börjat äta fast föda igen, vilket var helt underbart. Även om det var kanske den äkligaste torra köttfärslimpbiten jag någonsin skådat så var det godaste jag ätigt, på länge=)
Jag har inga som helst restriktionen på hur mycket jag får äta och vad jag får äta. Det är jätte skönt, så slipper jag vara mat handikapad resten av livet. Så det är fritt fram med JULMAT!!!!!!

I uppsala var dom jätte bra, skit bra personal och jätte snälla läkare.
Nästa vecka kommer provsvaren på min tumör och körtlar.
Där har dom kollat hur agrissiv cancer det rör sig om och om och isf hur många lymfkörtlar som är drabbade.
Och sen utifrån det svaret så planerar men cellgiftsbehandlingen, hur stark den ska vara och hur länge det behövs.
Jag tänker att jag kan ta den starkaste behandligen, jag har inget emot att tappa håret.
Blir jag frisk av det så var det väl en piss i havet=)

Sigge har jag inte sett på 2veckor idag=(
Det tar typ 2-3 timmar att åka till uppsala så han åkte aldrig med dit. Sen har jag haft ganska mycket problem med smärtlindringen så jag har bara legat och haft ont hela tiden oc varit hög på morfin så dagarna är helt suddiga.
Daniel och Sigge skulle ha kommit idag men Sigge tog svinspruta nr2 igår, så idag hade han 39gradera feber. Men jag ska ju hem i morgon.
FY FAN va jobbit det har varit att vara ifrån han altså, han har ju haft det hur bra som helst och inte saknat mig. Men jag har saknat han som en galning! gråtigt varenda kväll och dag och morgon....

nej nu måste jag ta mig till baka till min avd och få lite lunch. (det tar ett tag att gå när man bara kan ta myrsteg och går som ringaren i nothredahm(felstavat))

Hej så länge!

Hej hej. Nu lyckas jag smyga iväg

0-62080ddcebbc05b7ddaba1928ca5c47c.png

Kolla varifrån!

Hej hej. Nu lyckas jag smyga iväg ett mms, jag är inte så pigg på att stapla iväg till nån dator än. Operationen gick bra. Dom tog bort hela tumören och några svulna lymfkörtlar runt den. Jag fick halva kvar iaf. Nu ska jag bara vila och läka på jag kan åka hem snart! I nästa vecka ska jag få flytta till falun, det blir skönt att komma lite närmare hem. Nu måste jag nog sova lite. Jag återkommer med lite mer info när jag når en dator. -Emma


Nervis

Nu börjar jag bli lite nervös inför operationen....
Tänk om don gör fel, tänk om jag inte vaknar, tänk om det visar sig att jag har cancer övrallt i hela kroppen, tänk om dom glömmer något verktyg inuti mig. Nej sluta dumma tankar!

Andra advent idag, jag har inte ens sett en levande adventsljustake iår.
Men fjärde advent måste jag väl vara hemma iaf.
Typiskt att allt detta skulle hända nu innans jul.
Men men alla bestyr och måste behövs inte hinnas med inför jul iår. Jag hinner köpa dom julklapparna jag hinner köpa, jag hinner städa där jag hinner städa och julpyntet blir det som det blir med. Och bara så ni vet, det blir inga julkort iår. Lite tråkigt faktiskt jag som hade tänkt ta nån fin julbild på Sigge och skicka men men, tar det nåsta år ist, kanske till påsk.

Till nyår har jag kallt räknat med att vara fit for fight iallafall. Då är det årets sista maskerad!
Jag kanske inte kan äta det ni andra äter och förmodligen inte dricka alkohol men dit ska jag.
Plus att jag kan städa på natten eller tidigt på morgonen efter som jag inte är fylle trött eller bakis=)
(Är det nån som vill komma på maskerad i hörkshage på nyår som jag inte bjudit, let me know!)

Imorse kräktes jag hur mycket som helst, ren galla! Brun äcklig galla! Det jobbiga med att spy någonting som verkligen är jätte äckligt och ser äckligt ut (nog för att alla spyor är äckliga med denna var det värsta jag varit med om.) är att man spy ännu mer!
Men bara en dag kvar! Sen slipper jag halsbränna, äckliga spyor, sitta och sova, näringsdropp och CANCER!

bye for now.
-Emma

boooooooring.nu

Jaha, nu är det äntligen eftermiddag. Efter det kommr kvällen sen får man gå och lägga sig=)
Det har alltså varit en ganska skit tråkig dag idag, jag har strövat runt lite på sjukhuset och hittat på biblioteket, som självklart var stängt på helgerna....
Sen har jag  läst en bok, japp en hel tjock pocket bok.... då har man tråkigt.
Nu har jag kamperat i nå uppehållsrum som dom brukar ha gudtjänst i, det var enda stället där det fanns eluttag inärhten av en soffa.

Fast jag har skit tråkigt så är jag så himmla glad att jag är här i Uppsala, det är ett så himmla bra sjukhus.
Jag träffade doktorn som ska operera mig idag, hon var jätte snäll och verkade jätte duktig. Så nu behöver jag inte oroa mig över det.

Fast lite orolig är jag faktiskt för operationen. Mest för narkosen. 1 på 5000 blir inte riktigt sövda, dom blir som förlamade och kan absolut inte röra någonting. Men i huvet är dom klarvakna och har full känsel! Det skulle väl vara min tur just nu, att inte bli riktigt sövd och känna när som snittar upp mig och gräver runt innuti...... Jag hoppas jag isf svimmar av smärta!
Jag ä även orolig över hur ont jag kommer ha efteråt, och hur jag kommer reagera när jag vaknar upp. Jag kommer ha en slang igenom näsan ner till resterande magsäck så dom kan tömma den på magsaft och galla dom första dagarna. (blä!) Lika som sonden alltså, hoppas jag inte spyr av den bara, det kan inte vara så mysigt att spy när man just gjort en magoperation.

Sen funderar jag på hur ärret kommer att se ut sen, förhoppningsvis bleks det fort. Sen när Sige blir större kanske jag kan lura i han att jag blivit attakerad av en haj eller nå=)

Jag har en trevlig rumskamrat iaf. Hon är i 30års åldern och gjorde en gasstric bypass (helt felstavat men ni fattar) operation i torsdags. Måste ju vara ganska snarlikt mitt ingrepp tycker jag, fast jag tar bort halva min magsäck ofrivilligt och hon har häftat i hopp sin frivilligt. Aja hon är pigg och på benen nu iaf så det finns kanske hopp för mig oxå. Den enda nerköpet med henne är att hon säger -lixom, lite för ofta och snarkar ganska högt=) Men hon är jätte snäll.

Jaha undra vad jag ska göra nu da
Vad ska ni hitta på ikväll?

Tack och hej leverpastej (ÅÅÅÅååååhhh va gott md en leverpastejs macka!)

Ps! jag hörde att det snöa i grängesberg.... fusk=)

Idag har jag tittat in i sjukhus k

4763fc3973d93ed650d11611d0fe03b9.png

Kolla varifrån!

Idag har jag tittat in i sjukhus kyrkan:)


Hellu

Hej.
Nu är jag i Uppsala. My gousch vilket stort sjukhus!
På måndag blir det operation.
Dom tar bort halva min magsäck och möblerar om lite tarmar.
Om allt ser bra ut innuti så är det förmodligen de enda jag behöver. hoppas hoppas hoppas

Lite halvtrökigt här just nu, Daniel och mamma var med hit i går och sov på hotell och åkte idag på förmiddagen. Nu får jag vara själv till söndag kväll! Typiskt att det ska vara så långt hemifrån. men men det ska nog gå bra, jag har bunkrat upp med korsordtidningar=) Sigge boy har haft det hur bra som helst hos farmor, nu i helgen ska han vara hos min mamma så svärmor får vila upp sig lite grann.

Kanske uppdaterar mer i helgen.

Bye bye -Emma

 


Onsdag

Ja som föregående inlägg lyder, så har min lilla Sigge boy varit här och härjjat idag=)
Usch va tiden går fort, nu får han inte bli nå större.
Vi gå tränade lite idag, nu är det inte långt kvar innans kan klarar det själv (tror jag...)
Tänk om jag blir opererad nästa vecka, då ligger jag ju på sjukan iaf i 3veckor till.....
Tänk om han lär sig gå och inte jag är med och ser dom första stegen...=( Usch det får inte inträffa, snälla gud!?
MÅSTE jag ju skaffa fler barn så jag får se deras första steg........(=))

Nu ska jag packa iordning lite, vi drar vid 8tiden imorgon bitti.
MOT UPPSALA, NU SKA JAG BLI FRISK!!!!!!!

Kvällens höjdpunkt; Greys anatomi! (säker helt felstavat)

Peace out!

idag har Sigge varit här och hälsa

13c6843c7ad371c8ae808a71460b0d65.png

Kolla varifrån!

idag har Sigge varit här och hälsat på:)


besked.

Nu äntligen kom doktorn.
Beskedet var att jag ska till uppsala på torsdag, jag ska få ha ett möte med alla specialister där nere så jag kan fråga allt.
Sen kommer dom gå igenom alla typer av tillvägagångssätt med alla doms för och nackdelar.
Det blir bra, skönt att få lite svar på alla frågor vi har.


En dag av...

.... väntan!

Nu måste jag försöka masa mig in i duschen och blöta detta förskräckliga hår! Jag gick och lade mig med blött hår här om dagen så jag ser fördjävlig ut. Men jag orkar inte bry mig, inte bra, jag börjar förfalla.
Jag måste även raka mig under armarna! jag ser ut som en grottmänniska!
Jag får helt enkelt ta en riktig beauty day=)

Återkommer ikväll när jag får veta någe.

Bye bye

hhh
Så här känner jag mig....

RSS 2.0