Nu har jag en sån där period igen, virk pe...

img_0684 (MMS)

Nu har jag en sån där period igen, virk period. Det går i vågor, ibland är det jätte skönt att sitta i soffan och virka. Men ibland äre skit tråkigt. Men men, jag passar på att fixa några presenter medans det är kul.     -     Trott eller ej men Sigge har öroninflammation! Det var ju ovanligt. Skönt att veta vad som är fel iaf och så får hm medicin så snart är han sig själv igen. Jag hoppas verkligen att natten bli lugn eftersom Daniel är och jobbar. Jag behöver sova! Jag blir så lättiriterrad och tråkig när jag inte får sova. Plus att jag funderar mycket på vad det är för fel på min mage, det tar mycket kraft att försöka och inte oroa sig.  Nej nu tror jag att jag ger upp för dagen.


Ursäkta

Ursäka min frånvaro.
Men SIgge är sjuk igen.... Jävla dagis!
Så jag har inte sovit nå bra på några nätter och dagarna går mest ut på att få han och gnälla så lite som möjligt.
DRYGT!

Nu blir väl jag skul oxå ska ni se. Men som jag känner mig just nu så skulle det vara ganska skönt att få ligga på sjukhus och vila upp sig lite.....

Magen min är ganska snäll mot mig iaf, hoppas jag kommer iväg till doktorn på onsdag.
Då måtte väl min son vara frisk!?

Lördag

Så vare helg igen.
Igår fyllde min syster och min svärmor år.
Så i går vare kalas i grangärde hos syrran och i dag blire kalas i ludvika=)
Massa gott hoppas jag på.

Föreläsningen i torsdags var väl ganska bra, Marina Munk tror inte bara på utomjordingar som jag trodde. Nej hon är ett fullfjädrat medium som har väligt god kunskap om di andra dimersionerna och olika gammla folkslag. Hon språka väldigt mycket om vad man kan ha gjord för fel om man blivit väldigt sjuk. Jag kände mig så klar träffad! Så nu ska jag gå över på vegitarisk ekologisk kost, inte använda onödiga stälningsföremål såsom dator och mobil. Köpa en säng utan stålfjädrar och kolla så jag inte sover i någon "currylinje".
Låter nog sem en massa skitsnack för er men jag tyckte det var ganska intressant.


Hittils i dag så har vi varit nere i svärfarans garage så Sigge fick åka lite olika traktorer. Han älskar det. Men det gör nog alla ungar. Farfar hoppas väl på att han får nån som har samma maskinintresse som han själv så han vill gärna att Sigge ska vara där.

Nu ska jag passa på att skölja av lekamen medans terroristen sover.
Chip och hej

Mycket på tapeten

Fy va pigg jag blir av bethapred/kortisonet som jag äter ett par dagar efter en cellgiftsbehandling.
Jag vaknar typ 4 på morgonen och ligger halvvaken tills klockan ringer 06,15... Så nu känner jag mig lite trött. Kanske ska lägga mig på soffan en stund eller städa i köksskåpen.... Lutar nog åt alt 1.

Idag ska jag inte bara in till Ludvika för att suga en den härliga doften av surströmming, nej jag ska även på ett föredrag av Marina Munk kl19 i folketshus Hörkshage.

Hon har ingen hemsida tyvärr.
Men hon ska språka om det hon tror på vilket är "utomjordingar" och lite vad som, enligt henne, kommer hända år 2012. Låter kanske helt konstigt men jag tycker det ska bli intressant.
Om nån vill komma så är det fritt fram.
Kl 1900 i hörkshages folketshus Grängesberg.

Och över till en annan stor grej!
På tisdag börjar mediumkurserna igen! Varannan tisdag fram till jul.
Åh vad jag längtar. Där kan ni oxå gå in och anmäla er om nån vill vara med.
Ju fler nya ansikten desto roligare.



Äntligen börjar det vanliga livet=)


Nej soffan var det ja, over and out!



Jag kör stenhårt på åksjukearmbanden. Jag ...

img_0674 (MMS)

Jag kör stenhårt på åksjukearmbanden. Jag tror dom har hjälp mig mycket mot illamåendet. Jag har på mig dem under behandlingen och minst en vecka efter. Skit bra grejer.  Idag har jag mått ganska bra, inga biverkningar av giftet och magen har varit ganska snäll mot mig. Det tackar jag för.         -           Daniel har velat provsmaka surströmming ett tag, jag trodde vi hade missat den eftermiddagen i Ludvika med den är tydligen imorgon. Så vi far in när vi hämtat Sigge så får Daniel sin surströmming. Vem vet, jag kanske smakar jag med:) dom har nog en massa kul för barn oxå hoppas jag. Sen ska jag kolla in den nya affären i gallerian.      Nu äre snart tandborstning och läggdax ensam i detta stora hus, eller inte ensam Sigge är ju här:) god natt everybody!


Jag är ett spädbarn med kolik! Nejdå men m...

img_0672 (MMS)

Jag är ett spädbarn med kolik! Nejdå men man skulle kunna tro det. Jag blev ordinerad att ta minifom till nästa veckas läkarbesök. Hoppas det hjälper mot min uppblåsta mage. Jag är så uppblåst så man skulle kunna tro att jag är i 5e månaden.  Annars gick det jättebra idag. Jag mår fint, frutom luft i magen. Proverna var bra så bara min uppblåsthet går över så är jag fit for fight!   Kan ni förstå att jag inte har nån mer cyto behandling kvar. Alla är gjorda. Aldrig mer cellgift. Eller jo i tre veckor, ska ju käka xeloda tabletterna... Men sen är det tametusan över forever!!!!!!    Fy fan va jag är bra!  Stort tack till er sån tänker på mig<3


sistaste

Oj oj oj. Dagen med stort D är här.
Sista cyton i dag, om den mot förmodan inte blir inställd.
Efter idag har jag fått 6monster kurer med cytostatika och 25strålningar. Men herrejösses va fort det gått.
Tänkte att jag skulle ha arangerat en samling utanför falu lassaret omkring kl 13,30. Jag tänkte springa ut som en av os-hjältarna och skaka hand med alla, tacka för allt stöd och skriva autografer.
Men jag har inte hunnit fixa det.... Ni som vill får gärna komma dit och hejja på mig iaf. Jag befinner mig på sjukhuset mellan 10 och ca 13.30.

Nu ska jag panik leta lite mer efter mina borttappade tabletter och blåsa håret.
Håll tummarna för mig idag!

Jag gråter och tänker på hur fort livet ka...

img_6807 (MMS)

Jag gråter och tänker på hur fort livet kan ta slut. Det finns inget man kan göra åt det. En bloggande cancersyster har lämnat jordlivet, Thomasine. Hon är bland änglarna nu.   7 månader efter hennes cancerbesked kunde hon inte kämpa längre. Hon var stark. Hon skulle ju klara detta. Det finns inga ord som kan beskriva hur ledsen jag är i hjärtat.               -             För min del så har jag inte fått något samtal ifrån Onkologen. Jag ska alltså få min sista behandling imorgon.  Jag har ett litet problem bara, jag hittar inte mina emend tabletter eller embla plåstret... Emend tror jag att jag har på recept så jag får svänga förbi på Apoteket imorgon bitti och jag kan ta ett stick i porten utan bedövning. Allt ordnar sig som sagt. Men jag ska lete mer imorgon bitti.  Nu ska jag plocka ögonbrynen och sörja. Bye for now!


fortfarande hemma

Måndagar har inneburit blodprov dom senaste veckorna, så även idag.
Hoppas det ser bra ut nu iaf så jag får ta sista kuren imorgon!
Jag ska även påtala att jag har haft liknande problem med magen som jag hade innan cancern upptäcktes. Jag har redan ringt til dom och sagt det och det enda som dom kunde göra var att ge mig en läkartid den 1sep(!) Det var fullt alla dagar före.
Men jag tänkte bre på lite imorgon om att jag har haft problem till och från dom senaste två veckorna och att jag är jätte orolig att något ska vara fel. Då kanske jag kan få 5min med en läkare mellan patienter och han skickar en remiss till gastroskopi eller röntgen. Jag har en röntgen tid i slutet på september men så länge vill jag inte vänta på att få svar varför magen krånglar igen.
Lite orolig är jag faktiskt, men det borde vara omöjligt att nån cancer ska ha kommit tillbaka när jag går på sådan stark behandling som jag gör.
Och blir jag orolig då söker jag på nätet, som jag gjorde igår. Vilket inte hjälpte kan jag meddela!
Men men, jag tar det som det kommer, det är inte så mycket jag kan göra åt tror jag.


Jo vi var ju på kräftskiva i lördags, som jag sett fram emot i ett flertal veckor.
Vi kom vid 17 tiden, hjälpte till med mat och dukning. Vid 18 tiden käkade vi, jättegott. Och 18.45 ringer svärmor, som var barnvakt, och säger att Sigge bara gråter och är jättevarm och dom var oroliga för andningen. Som tur var så är ju jag nykterist till skilnad från Daniel...=) Så vi tackade för oss och hoppade in i bilen och hämtade hem honom. Dagen efter mådde han jätte bra, idag med så imorgon får han gå till dagis.
Det jag vart sur över var att jag missade efterrätten, som bestod av hemgjord budapestrulle..... Men huvudsaken är att Sigge mår bra.




Nu ska jag skrubba potatis och vänta på att onkologen INTE ringer och säger att jag inte får komma imorgon.

Hejsvejs

kraslig

typiskt!
Hade ont i halsen när jag vaknade.... känner mig lite krasslig nu med.
Men i med en panodil och en varm dusch!
Inget ska få hindra mig att komma på kräft skivan!

Jag har haft ett litet öppehåll som ni kan...

img_0657 (MMS)

Jag har haft ett litet öppehåll som ni kanske märkt. Sigge har varit hemma med rinsnuva från dagis dom senaste två dagarna. Då hinne jag inte med nånting! Allt härhemma ser ut som ett bombnedslag! Men men. En sak hann jag med i veckan  iaf, det syns på bilden. Blekt håret.... Jag ville se ut som robyn men Just nu ser jag ut som en blandning mellan Marie Fredriksson och en av dom manliga gladiatorerna. Men jag är inte van än, det bli nog bra i slutändan. Vem vet efter näst vecka kanske jag tappar allt hår?!  Imorgon vankas det kräftskiva på kioskgläntans camping. Men vi skippar campingen och skivar bara:) efter som Daniel bara lyckades fånga typ 15 st kräftor, som han gav bort. Så har vi köpekräftor. Hur bekvämt som helst, bara att tina.  Det ska bli riktigt kul att komma iväg hemmifrån och träffa lite trevligt folk. Det känns som jag har varit instängd hur länge som helst.     Nu ska jag nog åka till macken och köpa chips.


bidde inge'

Jag sitter hemma i sovkläder framför datorn. Om en halvtimme skulle jag ha infunnit mig på onkolog avdelningen på våning 5 i falu lasarett.
Meen dom ringde igår och sa att proverna inte var tillräckligt bra än. Fortfarande låga nekrofiler(!) eller vad de nu heter....
ja det var väl inte hela världen, jag är väldigt tacksam över att dom hann ringa igår eftermiddag så jag och morsan inte behövt kuska upp dit i onödan.

Så idag har jag inga andra planer tror jag. Eller jag ska försöka åka in till stan och hämta ett gäng afischer som jag ska sätta upp lite här och var. Jag ska hjälpa min vän och deras dansklubb med afirschering (otroliga stavnings skills...)
Eller så gör jag ingenting, det visar sig.

kanske ska hoppa in i duschen?

inverkan eller påverkan

ibland när jag pratar med folk jag egetligen inte känner så blir jag jätte glad när jag får höra att jag har haft nån typ av inverkan i deras liv. Kanske att dom tänkt att livet inte är så självklart. Eller att nån börjat se saker mer positivt, eller att dom kanske bara har fått en tankeställare.

Jag blir varm i hjärtat, för det var precis så jag ville påverka. Även om det bara kanske är en endaste liten person så värmer det. Fast jag hoppas ju givetvis på att jag påverkar alla jag möter.

Har jag påverkat er på någotvis?

Om nån vill ha mail kontakt eller kanske bara vill berätta något.
Maila gärna mig
. [email protected]

bättre

Hej.
Jag ska lugna er läsare, mest farmor.
Jag mår mycket mycket bättre idag.
Natten har varigt bra, ingen kräka. Jag åt lite mindre igår kväll och det verkade funka.
Smärtan mellan revbenen har avtagit lite grann.


I eftermiddag ska jag och Sigge åka ner till morsan och co. Vi ska spendera helgen där.
Daniel ska pröva lyckan som kräftfiskare hela helgen. Så ist för att sitta här hemma själva så åker vi dit och blir lite ompysslade.


Sigge fick ett getingstick i tummen igår föresten!
Han hade inte varigt så ledsen sa dom på dagis, och han verkade inte lida av det under eftermiddag/kvällen igår. och det var knappt svulle imorse.
Stackarn....=(

Gratis spotify premium

http://www.gratispremium.com/?ref=560142


Här får ni gratis spotify premium! Bara att klicka på länken och göra som de säger=)

Tar på lyckotån

hemma

Jag är trött som attan.
Igår gjorde jag verkligen ingenting, tror inte det blir så mycket mer idag heller.
Då fick jag ändå blod i tisdags, jag trodde jag skulle bli piggare av det!?

Jag har ont innuti kroppen än. under revbenen och mitt i mellan dom. det gör super ont när man trycker.
Jag sa det till doktorn i måndags, han sa att jag skulle ta omeprazol så det har jag gjort i några dagar. Men det har inte blivit bättre.
Och inatt vaknade jag av att det kom upp kräks bak i munnen. Precis som det var innans jag fick reda på att jag hade cancer.
Blir jag orolig? JJAAAAAA!
Men jag vet inte vad jag ska göra. Ska jag ringa onken och berätta det för dom? eller åka till vårdcentralen och kräva en röntgen? eller vänta tills på tisdag då jag ska till onkologen för sista cytostatikan?
fan fan fan!
Hoppas kräkset kom bara för att jag åt ganska mycket igår........

Jag blir läskigt bra på bild... Fattar int...

img_0641 (MMS)

Jag blir läskigt bra på bild... Fattar inte hur jag kan lyckas blunda när det inte ens finns blixt. Vart ingen cyto idag, jag ska ta nya prover nästa vecka och antagligen göre då. En annan sak dom såg på proverna var att jag hade lågt blodvärde ( tror jag det hete) så imorgon ska jag till ludvika lasarett och få ett par påsar blod. Det förklarar varför jag är så trött, slut och bli väldans lätt anfådd. Blir nog skönt att få lite påfyllning imorgon.         Nu ska jag hem och tvätta och klura ut nå matäta.


Kvällens middag, lax med klet och potäter....

img_6807 (MMS)

Kvällens middag, lax med klet och potäter. Gott faktiskt. Just nu ligger jag i sängen ( var annars??) och tittar på sommar krysset. Tror jag har blåst 200 spänn på att försöka vinna pengar:( jäkla skit kryss. Vann jag pengar skulle jag bjuda ut min familj mm på en snaskig middg för att fira cellgiftsavslutningen. Just nu ser det ut som all får betala själva....  Snälla Gud hjälp mig vinna!  Dagen har varigt ganska skittrökig, ljuspunkten var när min faster och hennes make kom med godis och tidningar. Dom vita blodkropparna har stigit lite så jag hoppas dom ökat lite mer imorgon. Jag vill hem. Det är skönt att vila men jösses vad jag saknar Sigge och Daniel som vanligt.  Nu ska jag försöka pressa i mig lite mer godis. Hare bra.


Brrrrrr.... Jag fryser ihjäl snart! Täcke,...

img_0611 (MMS)

Brrrrrr.... Jag fryser ihjäl snart! Täcke, filt och lakan men kallt endå. Hoppas det inte är nån feber som spökar.  Jag ligger isolerad på infektionskliniken. Jag har fått en dos atibiotika och dropp för jag hade lågt blodtryck. Anledningen till att jag är här är att mina vita blodkroppar sjunkigt ännu mer. Så jag är väldigt infektionskänslig. Annars mår jag toppen. Jag är ganska inställd på att SISTA cyton på måndag bli uppskjuten. Men det gör inget, det är ju bara en kvar:) en vecka mer eller mindre gör inte mig något. Det är bättre att mitt blodvärde är bra för då bli jag inte lika dålig av behandlingen.       Men fy fasiken vad trökigt det är här. Instäng på 6 kvm med en bok och en Allers.... Imorgon ska jag be min faster som bor här i Falun att komma hit med godis och lite tidskrifter:)  nu ska jag återgå till att vila!


Nu sittar jag i en sjuktaxi på väg upp til...

img_0609 (MMS)

Nu sittar jag i en sjuktaxi på väg upp till infektionskliniken i Falun! Jag hade feber igår kväll oxå plus att proverna inte var nå bättre, snarare sämre... Så dom tyckte jag skulle komma dit. Trökigt men skönt iaf, då får dom kolla upp riktigt varför febern aldrig ger sig. Jag återkommer.


Volleybollen

Har helt glömt att updatera er på vår volleybollmatch.

Vi hade skit kul, samtliga var bakfulla/fulla (utom jag som vanligt=))

Jag har tyvärr inga bilder men en länk till en lite video om ni är intresserade utav att se vår spelteknik.

Btw så spelade vi 3 matcher och van 0st. Men kul hade vi och det är väl det som räknas.


The link

Vi har vita tröjor!


Hur lägger man in youtube klipp??

drygt

inatt var jag tvungen att åka till akuten i Ludvika för jag hade feber och ont i ryggen.
Jag har haft feber nästan varje kväll sen i lördags och när jag kollade tempen i går så var det 38,9.
Får man cellgift måste man höra av sig när man har över 38.
Så jag ringde 1177 och hoppades att det skulle räcka med att ta en panodil och gå och lägga mig, som jag gjort alla andra kvällar......
Men då skulle jag åka till akuten tyckte dom.
DRYGT!
Kom in vid 22tiden och åkte hem vid halv 1. Fick lämna en massa prov och pink för att kolla infektioner och en massa annat.
Jag fick 2panodil och antibotika som jag ska ta i tio dagar.
Sen ringde dom idag om proverna jag lämnade, ganska lågt med vita blodkroppar. Men jag sa att jag mådde bra i övrigt så dom tyckte jag hellre skulle vara hemma än och ligga inlaggd och isolerad i falun. Men skulle höra av mig om febern blir värre.
Och imorgon måste jag lämna 2dl blod till för dom ska följa upp lite och se om dom vitablodkropparna är på väg upp.

Massa krångel men jag får vara hemma iaf.

Men detta är faktiskt första gången jag haft någon problem som jag sökt hjälp för under hela cytostatikabehandlingen. Och på måndag är det SISTA KUREN!
Eller jag hade ju en blodpropp i armen, men den räknas inte som sånt problem tycker jag.

Hoppas mina vitablodkroppar växer till sig lite annars får jag säkert skjuta upp sista behandlingen på måndag......
hejja blodet, hejja blodet, hejja blodet!

Nu ska jag hämta Sigge på dagis!

Inatt....

Inatt drömde jag att jag hade långt hår.


Jag plattade det, kammade, toperade och spraya.


Precis som förrut.


Snart.....





_________________________________________________________________________




















Hittade denna bild på USweeklys hemsida.

Tydligen så har dessa storstjärnors vägar korsatsför 22år sedan.
Vilket resulterade i ett litet kärleksbarn, som nu är nästan vuxen.

nostalgi

nu lyssnar jag på S.O.A.P.
Väldans nostalgi varning denna vecka.



vad brukade ni lyssna på för typ 10år sedan?

Måndag

Tillbaka till verkligheten, nästan iaf.
Daniel är på jobber och Sigge på dagis. Det tog tre minuter att lämna han på dagis, både jag och Daniel hade räknat med minst en kvart. Men han hade bara tittat på Daniel och knallat in till lekrummet. Dom förstår mer än vad man tror dom små liven.
Vad gör jag da?
Jo jag sitter vid datorn i morgonsock och sovkläder. Lyssnar på spice girls och drömmer mig tillbaka, tänk om man fick vara 10år i hela sitt liv. Utan måsten, jobb, pengar och besvikelse.
Jag gillar iaf fortfarande Spice girls, gör inte ni det??
Hur många gånger har man inte mimat till wannabe? jag ville alltid vara Emma, eftersom vi hade samma namn och var blonda. Så jag tvingade upp mitt hår i två små råttsvansar och hade min gulligaste klänning på mig=)
Å herre gud vad jag ville ha såna platå skor som dom hade, men mamma vägrade. Men jag tror inte att det fanns att få tag på häromkring iaf.
Kommer ni ihåg filmen? spice world the movie. Jag och syrran kollade på den minst tre ggr i veckan, kanske världens bästa film. vi kunde var och varannan replik. Idoldyrkan på hög nivå.





Det har varit ganska dåligt med updateringar här på bloggen ett tag nu, men jag vet lixom inte vad jag ska skriva om längre. Vad jag gör varje dag är väl inte ett dugg intressant egentligen!?

Om en endaste liten vecka är det dags för sistaste cellgiftsbehandlingen! Jag tycker det är lite läskigt faktiskt.
Jag har inte varit så rädd under behandlingstiden tycker jag, jo lite hur jag skulle må av dom olika grejerna kanske.
Men nu, när det är slut, ska jag leva som vanligt mellan dom olika läkarkontrollerna och röntgen. Hur återgårman till livet? hur låterman bli att vara orolig dom månaderna mella kontrollerna. Och tänk om det, mot förmodan, skulle synas någonting på nån röntgen bild? Tänk om jag måste få mer medicin, mer strålning.
Nej jag vet ju att det inte kommer komma tillbaka, men jag kan inte låta bli att vara lite små orolig.


Vill absolut inte gå igenom nån mer operation.

RSS 2.0