Detta har dom ritat på mig idag, ganska on...

img_0236 (MMS)

Detta har dom ritat på mig idag, ganska onödigt att åka till Uppsala idag för det. Tycker dom kunde gjort det innans strålningen på måndag ist. Och inte nog med den onödiga vändan, färgen från tusch pennan har färgat av sig på mitt vita linne! Hoppas för Guds skull att det förvunnet i tvätten:)  Imorgon kommer det en drös med husvagnar hit. Vi ska ha sista april camping hemma här på gården med två andra familjer. Det blir himmlans skoj. Blir både brasa och god grillmat, toppen. Nu ska jag återgå till tvn, vi tittar på Daniels idol. Morberg!  Go'natt


Nu är vi på väg hem ifrån Uppsala och strå...

img_0232 (MMS)

Nu är vi på väg hem ifrån Uppsala och strålnings förbredelserna. Peruken fick åka baksäte....


Tadaa! Här har ni moxa lampan. En healing ...

img_0231 (MMS)

Tadaa! Här har ni moxa lampan. En healing lampa som man kan använda när man ligger å vilar, på soffan eller på sovande barn. Man placerar den bara över "behandlingsstället" Super smart grej!       - Nu har jag intagit soffläge, sköööönt. Imorgon sticker jag och mitt bihang flengström till Uppsala, hoppas det är sol där:)     God nattnattnatt


positivt!

Det gör inte alls lika ont i armen idag som det gjorde igår=) Måste ha varit picline katetern som varit med och skavt i armen.
Idag ska jag till en vännina och ligga under "moxa lampan" en typ av healing lampa. Jag tänkte köpa en förut men dom planerna ligger på is sålänge.
Jag ska ta ett kort på den så får ni se hur den ser ut.

Den misstänkta proppen var skyldig... Jag ...

img_0227 (MMS)

Den misstänkta proppen var skyldig... Jag har alltså en propp i armen där piclinen satt. Den tog dom ut på vårdcentralen sen fick jag åka till Falun och tillbringa 6 timmar på akuten... Roligare har jag väl haft men men, nu är jag hemma och har fått med mig massa sprutor hem. Dom ska tas varje kväll i maggen, ajajajaj.


Jag fick ta bort piclinen, och nu sitter j...

img_0217 (MMS)

Jag fick ta bort piclinen, och nu sitter jag på akuten i Falun med misstänkt blodpropp i armen! Typiskt!


Tisdag...

...är det idag, fem dagar kvar tills jag sticker till Uppsala.
Idag ska jag till vårdcentralen för sköljning av picclinen, helst kan hon få ta bort den ist. Det gör så jäklants ont aldeles ovanför insticks stället och det är lite svullet, måste vara nå fel. Jag kan inte skriva på tangentborden ordentligt för att det gör ont i armen, så ha överseende med felskrivningar.

Tänkte på en sak, jag, och säker ni oxå, läser en hel massa bloggar. Både folk här i hemtrakternas och utomläns. Och jag kan erkänna jag är inte världsbäst på att kommentera andras bloggar, jag har alldtid så bråttom att läsa igenom och gå vidare till nästa.
Och nu till saken, ser jag nån, vars blogg jag läser så blir det nästan som en reflex att hälsa på personen ifråga. Men alltid i sista sekund hejdar jag mig. Blir det samma för er?
Jag menar bloggaren som man kanske möter på stan har antagligen inte en jäklans aning om vem man själv är så det kanske blir pinsamt om man hejar.
Men om ni ser mig smyga nånstans, möter mig på ica eller på stan så tillåter jag er att heja hur mycket ni vill!
Jag gillar att heja på personer, när jag promenerar här i byn så hejar jag oftast på varendaste människa jag möter. Jag tycker det är trevligt.

Nu ska jag fortsätta att torka håret!

Hejsvejs i lingonskogen. Vi lever här, har...

img_0206 (MMS)

Hejsvejs i lingonskogen. Vi lever här, har haft fullt upp. Igår var det 18 årskalas för min kusse, sen tog vi vårt pick och pack å åkte till sälgringen för grillning och husvagnssövning. Det var riktigt trevligt, god mat och så vann jag ett parti plump iaf!  Idag står inget spec på schemat utom en tidig kväll. Imorgon jobbar Daniel dagtid och Sigge ska börja dagis 0630! Tänkte att vi skulle träna en vecka på tidiga mornar när vi är två päron hemma. Så Daniel får in lite rutin till veckan efter då jag är i Uppsala. - Denna veckan är ganska innehålls lös, ska till Uppsala på torsdag för simulering inför strålningen. Det är det enda hoppas jag är det enda. Jag vill bara vara hemma och njuta av att vara just hemma, och må bra. Men jag ska ju må bra i Uppsala oxå, det har jag bestämt! Sen måste jag ju packa.  -     Bye bye


Freedag

Ja idag var jag tredje vändan till falun denna vecka.
Jag var ju tvungen att åka och ta om en röntgen bild så dom såg att piclinen låg rätt. Det gjorde den.

Ikväll är det "after work" på jobbet.
Öl och cider för 1kr glaset.... fundrar starkt på att gå dit, inte för drickats skull utan för umgänget.
Tror jag springer dit någon timma sen hem innan Daniel går och lägger sig.

Imorgon ska vi färdigställa köket=) jippi!
Det är superduper fint, ni kommer bli SÅ avundsjuka;)

Nu måste jag gå och svara i Siggens leksakstelefon.

Trökig update men ni vet att jag lever iaf

Ännu en aldeles för lång dag har passerat....

img_0037 (MMS)

Ännu en aldeles för lång dag har passerat. Var upp till Falun och fick en ny picline, vilket tog tre och en halv timme typ! Efteråt verkade allt okej och vi for hemåt, då ringer röntgen människorna när vi är i Falun och säger att en av röntgen  bilder bidde fel så jag behöver ta om den, dom tyckte jag skulle komma på direkten men det orkade jag verkligen inte. Då hade jag varit hemma långt efter att Daniel skulle till jobbet och jag tror inte Sigge är redo för att vara hemma själv riktigt än. Så jag ska dit imorgon igen! Men då samåker jag med mum och broder. Sen tänker jag inte åka till Falun på flera månader! Nu ska jag passa på att sova, hörs imogon;)


semester

Fick lov av doktorerna att ta en paus från cellgiftstabletterna till den 3/5!
Det ska firas=)

Kalla mig numera "gift-fri"


Innans jag fick barn så lovade jag att bar...

img_0193 (MMS)

Innans jag fick barn så lovade jag att barnets leksaker BARA skulle vara på barnets rum.... Så här gick det med de:)    Allt står bra till här iallafall, det funkar super på dagis för Sigge. Jag mår toppen och Daniel jobbar och sliter hela nätterna. Imorgon ska jag sätta i en ny pic-line, flängis hänger på som stöd även denna gång. Idag hade jag min fina ljusa peruk nästan hela dagen, jag tror ingen såg att det var en peruk:) toppen! Den enda som är lite jobbigt är när man får håret i munnen, det är ju lixom någon annans hår ursprugligen!  Nu ska jag se på tv4+ en ny serie om en kvinna som kämpar mot cancer.  Kolla ni med, bye for now!


det ordnade sig

Japp, jag ringde till onkologen i falun ist, jag fick komma dit och hämta tabletter=)
Jag blåser hellre till falun och hämtar tabletterna ån betalar 1600:- på apoteket!






......

Var nyss till Apoteket och beställde Xeloda tabletterna (cellgift).
Dom skulle komma imorgon och kosta 1600spänn!!
Det kan dom glömma att jag tänker ta ut, då åker jag hellre till falun och hämtar där på onkologen!
1600 kronor har jag inte att lägga ut på läkemedel just nu, plus att jag specifikt frågat två olika doktorer om cellgiftet skulle kosta något och båda svarade; -NEJ!

Just nu väntar jag på att dom ska ringa upp mig ifrån uppsala, med det skulle inte bli förens halv 4 i eftermiddag.





Det gick jätte bra för Siggen på Dagis iaf=)

Funderingar

Usch va ensam jag känner mig nu, Sigge är på Dagis och Daniel dönar och sover. Ikväll ska han ju börja jobba, och drar i gång med natt! typiskt.

Nästa kapitel i min cancer kamp drar snart igång. Strålningen. Usch vad jag börjar bäva mig inför det. Jag är så jäkla orolig att jag kommer må pyton. Jag har lite smått planerat in grejer på helgerna under strålningen i hopp om att jag kommer må ganska lika bra som jag gjort under cellgifterna. Och så tänkte jag att om jag har grejer inplanerade så har jag inte tid att må dåligt! Ett vinnande koncept.
Men tänk om jag blir så dålig så jag inte orkar åka hem på helgerna? Ska jag klara mig utan mitt barn i över en månad igen? Nej fy det får absolut inte inträffa.

Fy vad jag saknar mitt hår, mitt långa ljusa hår. Eller jag saknar kanske inte att vakna med världens morgon frissa som nätt och jämt kan redas ut med balsam. och så saknar jag inte att bli dragen i håret av Sigger små terrorist händer. Men jag saknar att dra ihop håret till en hästsvans, göra en fläta eller bara borsta igenom håret utan att ha halva kalufsen på borsten efteråt.
Men det jag mest saknar är  frisörbesök,  När någon färgar, klipper och fixar till och man känner sig hur snygg som helst i håret efteråt.
Som sagt, det är dom små sakerna man saknar.

Nu ska jag nog åka och handla lite.

Dubbelt nöje????               Denna dag h...

img_0188 (MMS)

Dubbelt nöje????               Denna dag har flugit förbi, Jag och danielo har grejat i köket. Det bli så jäklans snyggt! Håll till godo pics are coming! Jag kan avslöja att Josef Frank måste haft vårt kök i tankarna när han skapade:)  - Nu vilar vi ögurna på körslaget, käkar snask och dricker 2,8or. Eller bara Daniel dricker lättöl jag gillar inte öl, fast jag jobbar på bryggeriet......!? Yrkesskadad kanske? - Hej å hå!


Herrejössesamalia! Såg jag verkligen ut så...

img_6807 (MMS)

Herrejössesamalia! Såg jag verkligen ut så här i sjuan?  Jag var iaf skit cool med hål i näsan....  Hur såg ni ut i sjuan?


today

Snälla hjälp mig hitta dagens look!

Jag väljer mellan dessa alternativ;

gggg

ddddd

fffff

kkkkk

Så? vilken ska jag välja?

Torsdag

heloj, veckan är snart slut! helt otroligt va fort det går!
Nästa vecka ska Sigge vara på Dagis själv hela veckan och Daniel ska börja jobba! Jag ska vara hemma och måla listerna i Siggens rum. Och vila så klart.....

Jo min Uppsala vistelse var det ja.
Den tredje maj sätter strålningen igång, dom har även kommit fram till att jag ska få cellgift en gång i veckan under strålningstiden. Toppen! Men det ska nog gå bra.
Det enda jag är orolig för är hur jag kommer må av strålningen. Eftersom dom kommer stråla mot min magsäck så var det troligt att jag skull bli illamående och ha svårt att få i mig mat. Vilket inte får hända för jag får absolut inte tappa mer vikt då kan strålningen gå fel. Och så behöver jag all näring jag kan få för att återhämta mig efter strålning och cellgift.
Om fallet blir sådant att jag får svårt att äta så skulle jag få endra en "knapp" på magen eller sond ner genom näsan(!) genomnäsangrejen går jag inte med på, kommer ni i håg vad som hände sist dom försökte sond mata mig? Jag kräktes upp slangfan. Så NO till sondmatning, hellre knapp på maggen.

Vad tyckte ni om min nya frissa da?
Det känns väldigt konstigt kan jag meddela, när jag ska klia mig i huvudet fins det lixom inge hår ivägen... Och idag när det regnade ute var det ganska oskönt när regndropparna, bokstavligt talat, smattrade mot skallen!
Jag vet att det växer ut igen och jag har varit ganska okej med att tappa håret, men jag är endå tjej. Jag vill ha lång hår. Jag gillade mitt hår, håret är nästan det viktigaste man har som kvinna. Nu kanske jag inte alltid såg så jävla bra ut i håret men jag älskade mitt stackars hår.
Men jag ska rocka skiten ur denna rakade skalle oxå!

sdfgdfg df sd fdgdg

Im like a celeb!

Nu över till vidare kvällsrutiner!

Onsdag.

Okej, nu har jag lite tid över så jag klämmer in ett inlägg.

Det är OFFICIELLT! Jag har rakat skallen!

Så här ser jag ut nu:

sd

Känns lite konstigt, man va fasiken, det är ju bara hår.
Tänkte vänta med peruken tills jag blir skallig, plus att det är faktiskt ganska obekvämt att ha den på.
Så just nu är jag en rakad och stolt kvinna!
(plus att jag vart väldigt lik min lillebror......)



åååhhhh

Gå tydligen inte att mobilblogga idag heller! Skit blogg.se!

Idag har Sigge varot själ på Dagis i 2h=) utan att nån av oss päron satt i fikarummet. Daniel är och hämtar han nu, han är nog trött när han kommer så jag får trycka i han lunch sen stoppa han i säng.

PÅ dom två timmarna som Sigge var borta så har vi tagit bort det gammla golvet i köket rivit ner den fula panelen och varit till soptippen!
Jag kom fram till att vi arbetar bäst under press!

Jag återkommer ikväll med all info om min Uppsala vistelse och pics på min nya frissa.

.

och varför i helsike gick det inte att mobilblogga igår??

Äntligen sooool!...

0-1af8b54eb1c4ebf93aa184d3b4b6f588.png

Kolla varifrån!

Äntligen sooool!   Hur skönt som helst! Idag har vi varit ute och gjort så billiga saker som möjligt.....:) städat bilen, varit till storalekparken i stan och så var vi till svärfaran och provstyrde lite bilar. 
-
Morgondagen erbjuder Dagis för Sigge och hans pappas del. Jag ska ju till Uppsala på röntgen och doktors besök. Hoppas på superväder i Uppsala! 
-
Har även bytt frisyr två gånger på fyra dagar. Kommer pics i möra.
-
Nu ska jag fortsätta paltkoman efter årets första grillning:)


inte ett dugg tacksam...

.. kom på att jag skulle bli tacksammare och uppskatta dom små sakerna mer. Men det får fan vänta ett tag till.
Finns fasiken inte ett endaste dugg att vara tacksam för tillfället.
Jag har en unge som sover varken på dagarna eller nätterna, vilket gör mig galen! Jag vill sova några timmar under natten iaf. Utan att någon skriker, sparkar mig i ryggen, river mig i håret eller slår mig i ansiktet!
Jag går sönder snart! Flera gånger per dag frågar jag Daniel vad det är för "fel" på vårt barn? Varför vill han inte sova? Daniel är alltid lung och säger att det ordnar sig, det är väl fan klart att han är lungn det är väl inte han ungen sparkar och slår om nätterna!?
Jag blir GALEN!
Det absolut värsta är att det är vårt eget fel att han sover dåligt, vi har helt enkelt gjort fel från början. Pillat på han för mycket vil läggdax, gett han nappen miljontals gånger och låtit han snällt sova mellan oss om han absolut inte kunnat somna om i sin egen säng.
Men hur fan ska man kunna veta vad man ska göra när man aldrig har haft barn förut? Varför berättar dom inte sånna grejjer på den där jävla föräldra gruppen? I D I O T E R!
(jag älskar mitt barn men sömnbrist kan göra vem som helst galen, så anmäl mig inte till soc!)

Toppen på hela denna bakelse är väl att jag är bankrutt! finns inte ett endaste öre kvar, tills den 25! Fy fan för allt!
Dödligt sjuk och pank, skit skit skit!






efterlängtat inlägg....

Hej hej hallå där bloggishen....

Nu har jag varit vääääldigt frånvarande kan man säga.
Men till mitt försvar har jag påskhelgen och dess innehåll.

Statusen efter torsdagens cellgift är helt okej, jag mår bra. Enda som är drygt är att jag får magknip titt som tätt. Det gör ont så man blir kallsvettig och tror att man behöver uppsöka närmaste toalett fort som attan. Men det går väl över snart.
Nu har jag Fixat allt med min uppsala vistelse iaf.
Den 12/4 ska jag dit på läkar undersökning och röntgen, vilket innebär en timmes pimplande av äcklig kontrastvätska......
Den 29/4 ska jag dit och få lite tabletter och göra en simulering inför strålbehandlingen. Då ställer dom typ in maskinerna efter mig och gör kanske en form av min mage eller nå. Jag vet faktiskt inte.
Och den 3/5 drar det igång, Hotellet är bokat. En bra grej är väl att det kostar mig 80kr/dygn att bo på hotellet med frukost, lunch och middag. TACK STATEN!
Så en jäkla massa flängande fram och tillbaka till Uppsala altså.
Sen ska jag vara där typ 6veckor, så har ni vägarna förbi, slå en pling!

Just nu funderar jag på om jag ska ta mig mod och snagga av mig håret!? Ska jag? vad tycker ni?
Jag får ju fulla borsten med hår varenda gång och fullt med hår i handen vid tvätt och "styling".
Just nu kanske jag har en tredjedel kvar av håret, men det har fallit av jämt, så det finns inga kala fläckar men nu börjar jag se tunnhårig ut.
Jag tror jag rakar av det i möra, va fan det är ju bara hår....


Idag var det tredje dagen på Sigges inskolning, det går superbra. Han tycker det är väldans skoj att kika på alla andra barn och suga på alla leksaker.

Ojoj måste pysa.
hare!

Glad påsk...

3d60ecb8e65836c4dfdf847642360422.png

Kolla varifrån!

Glad påsk på er!  Har påsken gått bra? Här har det gått fint, hade påskmiddag här igår med halva släkta', trevligt trevligt.
-
Jag mår toppen, nästan som vanligt faktiskt. Tack änglarna!
-
Idag har vi inte riktigt några planer än, nu mår jag ju bra. Som jag önskade, så jag kan skaka ruuumpa på stopet. Men just nu känns det som jag hellre sitter hemma och proppar i mig massa onödigt ist. Där ser ni, ber man bara om vad man vill ha så fixar änglarna det;) 

Nu väntar vi på familjen Andersson, sen väntar äventyr på förmiddagen.


kemoterapi

Så här är jag.

Jag orkade inte skriva igår efter behandlingen, men nu är jag på topp igen.
Behandlingen gick bra iaf, jag hade bestämt mig före att jag inte skulle må nå dåligt denna gång, så jag måde ganska hyfsat faktiskt.

yhgvc

fick kallelse till Uppsala igår oxå, 3/5 börjar strålningen.
Bra att det kommer igång så det bli klart nån gång.

Jag fick ta ut min pickline igår, det var skönt att äntligen få lufta huden lite.

pickline
stakars lilla armen...


idag blir det inte många knop, ska hämta Sigge bara som sovit hos sin farmor.


RSS 2.0