Blöjbad.....

img_0477 (MMS)

Blöjbad.....


Okej, vems katt har legat på min kudde???....

img_0474 (MMS)

Okej, vems katt har legat på min kudde???...... Och släpar med sig en makaron till Daniels säng??.... Tyvärr så tror jag att jag själv är skyldig till allt hår på kudden. Men makaronen har jag inte lagt i Daniels säng....


Äntligen

Nu har jag ÄNTLIGEN satt händerna i en "riktig" dator=)
Efter midsommarhelgen mitt ute i skogen så vart nog alla inblandade en aning avvänjda från datorer och telefoner. Det fanns nästan ingen mottagning, vilket faktiskt var ganska skönt, Men jag ville ju ringa mamma iaf och berätta att vi levde.
Som sagt så har vi varit ute med husvagnen i skogen från onsdag-söndag. Det har mest varit finväder men en och annan regnskur, men det gjorde inget det var skoj endå. Sigge har badat i sjön, eller badat och badat han vågade bara gå ner till fotknölarna tror jag. Hoppas han inte blir en lika stor badkruka som jag och Daniel. Daniel har fiskat gäddor och åkt båt och jag har bara varit, gått på dass, grillat korv, solat, sagt -nej sigge KOM HIT! men det hör väl camping till??
Tack alla deltagare för en kul midsommar!
Tyvärr tog jag inte ett enda kort, man jag kanske kan skaka fram något från husvagnen en tidigare camping.


Vår nya husvagn.


Svår roat barn, toaletten har aldrig vart i bruk..


Livingroommys.....-vardagsrumsmys

Aja det får räcka, jag SKA ladda kameran.




Igår fick jag min första av dom tre sista cellgiftsbehandlingarna.
Nu äre bara två kvar=)
Jag mår ganska bra faktiskt, men det är nog för mitt jävlarannama och att kroppen har fått återhämtat sig tillbaka till sin forna jag i några veckor. Men nästa kur kommer jag klara lika bra iaf!
Jag var tvungen att komma till falun kl 0800, och vi kom hem kl1730(!).
Bara för att först på morgonen så var jag tvungen att åka tillbaka till operation och baka slangen till port-a caten några centimeter, sen fick jag behandling.
Omständigt som vanligt, sist när jag var där och la in porten så gjorde jag en röntgen och väntade en och en halv timme på att doktorn skulle gå igenom bilderna och godkänna. Det gjorde han och jag fick tillslut åka hem, sen ringde dom i veckan (till min icke fungerande mobil.....) och sa att jag var tvungen att komm aoch baka slangen.
Varför såg dom inte det på en gång? kollade dom aldrig bilderna ordentligt?
Aja drygt var det iaf, men nu är allt som det ska iaf.

Ni kanske undrar hur det gick men Sigges öra?
Mycket riktigt så hade det värkt hål på hans stakars trummhinna. Nu får han nå annat pencilin som han ska suga i sig i 10dagar.
Dryga sjukvård! En kompis sa att jag borde anmäla distriktssköterskan till patientnämden. Nån måste ju sätta ner foten och säga ifrån om grängesbergsvårdcentral. Det är absolut inte bara jag som är missnöjd.
Så jag ska forska lite i saken tänkte jag.

siggge

Idag är det riktigt kanon väder! Igen! Kan man bli lyckligare?
Tänkte dränka mig i spf och lägga mig på gräsmattan ett tag idag, men inte riktigt än klockan är bara 07:04 än. Solen har knappt hunnit gått upp.

Jag håller även på att planera min "Älska livet fest". Jag har stött på ett litet problem. Maten. Eftersom jag räknar med att bjuda alla mina släktingar, alla daniels släktingar och alla vänner så blir det nog ganska många personen. Närmare hundra kanske. Vad blir maten att kosta då? 70% av dom som jag tänkte bjuda är ganska duktiga på att äta. Men daniel är bäst........=)
Så jag tänkte kan man ha ett knytis? så står jag för dricka, sallad och bröd? Eller är det lite snålt?
Eller om jag hinner ha festen innan det blir höst kanske jag kan ha picnick där alla får ta med egen matkorg, så håller jag med dricka, efterrätt och underhållning?
Aja jag hinner fundera en miljon gånger, men är tacksam för hjälp.

Nu måste jag ner och käka frulle.

emma sigge

Bon voyage! liiite osäker på stavningen....

Hejsan i värmen, eller jag har inte varit ...

img_0472 (MMS)

Hejsan i värmen, eller jag har inte varit ut nu på dan men det ser ganska varmt ut ute:) Nu har dom nyss startat cytostatikan, ser ni på bilden att det är en röd vätska i påsen och slangen? Av den kissar man oxå rött i ett par dagar. Jag var först till opertion och bakade slangen till port-à-caten tre cm för den låg lite in i hjärtat(!?) Men nu ska allt vara okej, och fritt fram för giftet. Nu ska jag sleva i mig lite soppa. Chip å hej


Hej alla. Nu har det varit ett litet midso...

img_0467 (MMS)

Hej alla. Nu har det varit ett litet midsommar uppehåll här. Vi har varit ute i skogen med husvagnen. Riktigt trevligt har vi haft. Men herrejösses va skönt det är att vara hemma. Imorgon drar helvetet igång igen. Cellgift. Plus en massa krångel. Jag återkommer imorgon med mer info. Nu ska jag sova.


Trött...

Jag blir så jälkans trött på allt vad snor,ögon och öroninflammation heter.
Imorgon ska jag ringa kungen och be han stänga Grängesbergsvårdcentral, helt värdelösa!
Daniel var dit med Sigge i slutet på förra veckan för han hade varit lite varig i ögonen och snorig ocg hade feber på morgonen. Väl där så satt distriktssköterskan på sin stol och Sigge i Daniels knä. Hon tittade på han på håll och konstaterade att det inte var nån ögoninflamation. Sen bad Daniel henne kolla i öronen efter som han nyss hade haft öroninflamation och hade varit väldigt snorig plus febern. Men hon tyckte då rakt inte att det var nödvändigt så hon vägrade helt enkelt att kolla i öronen! Hagga!
Igår såg jag att han hade lite vax i ena örat, och nu på eftermiddagen så hade det runnit ut massa kladd ur örat. Daniel och Sigge är till ludvika och akuten nu får se om trummhinnan spruckit eller inte. Har den det så tänker jag stämma distriktssköterskan, vårdcentralen, deras föräldrar, deras husdjur och deras utemöbler!
Hur kunde hon vägra kolla öronen?, öroninflamation är väl det vanligaste en unge kan ha!?


Älskar dessa chips! Mycket goare än "vanli...

img_0466 (MMS)

Älskar dessa chips! Mycket goare än "vanliga" Men om dom är nyttigare det vette tusan.


Hejsan! Hur är det med er? Med mig är det ...

img_0465 (MMS)

Hejsan! Hur är det med er? Med mig är det ganska bra. Lite öm bara, men det går snart över. Som ni ser har det blödigt lite under plasten. Och den ska sitta till nästa måndag! Jag försöker täcka över det när jag ska ut, man vet aldrig om man stöter på nån som inte tål att se blod.    -    Grillpartyt med mina härliga mediumkurs vänner var kanon kul. Vi åt super god mat och tjåla en massa skit:) Jag fick en väldigt intressant läsning av mig själv av en kille dom är med på kursen. Han sa massa som jag nu i efterhand förstår och tänker jobba vidare med.  Sen lärde han mig lite hur man spår i händer, jag kommer i håg lite av det man jag måste nog be han visa det igen. I min hand såg han i alla fall att jag lever tills jag blir minst 74 år, då kommer jag göra ett val. Ett av valen kan innebära att jag lever tills jag är en bit över 100.... Coolt! Ett till barn kommer jag få, en till pojke. Han brukade tydligen alltid ha rätt, så det blir kul att se vad som händer. Nu ska jag nog gå och lägga mig. Daniel och Sigge sover redan. God natt allihopa!


Stel som en pinne.

Fulingen va ont ja har, eller inte dödsont men ganska ont iaf. Mest på halsen. Men nån mer tablett på det här så går det nog snart över.
Jag hittade på en morfintablett som jag fick efter förra operationen, funderar på att ta den sen så jag är lite mer rörlig på grillfesten. Just nu går jag ju runt som ringaren i nothredam.

Idag ska jag inte göra nå spec, Sigge är hos sin farmor tills imorgon. Daniel ska på nån endurotävling och i morgon jobbar han från 0500-1100. Och jag törs inte lyfta sigge än, så ja vi är barnfria!? Konstigt.
Jag kanske ska åka till björnhyttan och kika lite på Daniel och co när dom åker. Men vi får se om jag orkar, jag tycker det är ganska dötrist att stå i fuktiga skogen och titta på en massa halvgammla karlar och deras leksaker.

Nu ska jag lägga mig i soffan och drömma om min morfintablett=)

Update from Falun! Allt gick jätte bra, fr...

img_0450 (MMS)

Update from Falun! Allt gick jätte bra, frutom att jag fick vänta på operationen i 3 timmar. Men nu äre klart iaf. Ska ner på röntgen kl 15 och kolla läget sen åker vi hemöver. Hade!


Stolt över sig själv?

När brukar ni bli stolta över er själva?
Jag brukar bli det säker 5ggr per dag, minst.
Idag tex vart jag ohyggligt stolt över hur mycket jag lyckades pressa in i tvättmaskinen, sen om det kommer ligga på precis sammaplats när det är klart gör väl inge...?
Jag bli, precis som min mor, stolt över hur mycket jag ibland lyckas packa in, på ett snitsigt sätt, i diskmaskinen.
När jag bara behöver torka upp en liten matfläck från golvet efter Sigge har käkat blir jag ruskigt stolt över vilken bra moder jag är som lärt min son sådant bra bordsskick.
När Daniel kommer ihåg att ta med sin matlåda in ifrån bilen SAMMA DAG som han haft den med till jobbet och ställa den i diskmaskinen. Då känner jag mig riktigt stolt att jag tjatat och tjatat och tjatat och tjatat om det i fyra år och äntligen får se resultat.


Jag nyss duschat och skrubbat mig med svampen från sjukan, så nu är jag aldeles sträv. Jag får inte smörja mig innans operationen plus att jag ska skrubba mig i morgon bitti oxå.
Vad äre på tv ikväll? inget spec hoppas jag för jag måste nog upp typ 5 imorgon, ska vara i falun 07.30.
Wish me luck på min lilla operation imorgon. Tänkte jag skulle ta med kameran och be en sköterska ta nån bild. Vi får se hur snälla dom är.

Sov gött!

Onsdag

Snart fredag.. börjar bli lite nervös inför insättningen av port-a-caten.
Men det ska nog gå bra, det ena jag oroar mig för är om jag kommer ha ont efteråt eller inte? Nån som läser som fått en sån? hade ni ont efteråt?
Jag ska ju på grillpartaj på lördag med mediumgänget. Då tänker jag inte ha ont iaf.
och på måndag är det bara en vecka kvar i frihet sen börjar sista kapitlet i min cancerhistoria. Sista cellgiftsbehandlingen. Det ska nog gå lika bra som första behandlingen. Lite jobbit nu när det äntligen blivit sommar och under behandlingen ska man ju vara försiktig i solen. Trök! Men men det finns bra brun utan sol=)


Nu ska jag göra ett ryck och sedan kika på Unga mödrar.

soo long!

Jag har verkligen uppfostrat min son väl. ...

img_0441 (MMS)

Jag har verkligen uppfostrat min son väl. Han älskar att gå runt med dammsugar munstycket och brummar han så saliven stänker. Nu är frågan, har jag dammsugat så mycket så han vill göra lika som mig ELLER tycker han att jag dammsuger för lite??  Ska nog köpa en riktig liten dammsugare åt ungen, lika bra att utnyttja all städhjälp man kan få:)


Tisdag idag iallefall

Jag fattar inte riktigt varför jag trodde det var tisdag igår? måste vart för Daniel jobbade i söndags.... Inte bra, det blir lixom helt fel i veckrytmen.

Today har vi vart med i tidningen. Kul, men jag trodde jag skulle smälla av när jag kom ner i morse och såg att det var på första sidan! Men men kul iallefall.

Sigge har varit hemma idag, han var så hostig igår så jag trodde att han skulle bli förkyld men idag har han knappt hostat nå. Äh han får nog vara hemma i möra med för säkerhetsskull.
I morse var vi till Saxdalen och kikade på Fia och Villemos hästar. Dom har en JÄTTE stor häst och just nu tre pytte små hästar. Sigge var alles rålös när han såg den stora hästen. Jag med för den delen.

Igår var jag in på jobbet med lite papper om sjukskrivning. Inte lite papper man ska hålla reda på när man är sjuk, de ska skickas hit och dit . och missar man nå då ligger man risigt till.
Tänkte jag skulle baka bullar idag, men det får jag hoppa över när Sigge är hemma. Så här brukar det se ut när jag har sväng ihop en simpel sockerkaka när bara jag och han är hemma.

Jepp det ligger även en SKO där.....

Nu ska jag bada Sigge.

Ill be back



Söndag

Hejsan allesam.
Ursäkta min frånvaro dom senaste dagarna. Jag har haft fullt upp med Sigge, daniel har gjort en massa annat så jag har inte haft en minut över. Men nu jäklans får han hjälpa till lite hemma igen.
Idag, eller imorse kl 0520 steg jag och Sigge upp. Underbart. Han hostade så mycket så han kunde inte somna om, så vi gick ner och skvätte i han lite hostmedicin. Hoppas han är bättre i morgon så han kan gå till dagis.
Sen när vi hade hunnit med frukost, lek och två klädbyten så drog vi ner till lekparken här i berget. 0815 var vi där. Ensamma var vi oxå. Vi lekte i typ två timmar sen åkte vi hem.
klockan är bara halv tolv nu och jag har varit vaken hur länge som helst. Nu sover Sigge så jag tror jag ska göra desamma.

Igår var NLT här och gjorde en intervju med oss om min sjukdom och hur man tacklar det när man har småbarn. Skulle komma i tidningen på måndag så håll utkik=)
På fredag ska jag till falun och lägga in en port-a-cat, trode jag skulle slippa en sån men dom vågar väl inte sätta en ny pic-line eftersom jag fick en blodpropp sist.
En port-a-cat är en liten dosa man har under huden intill nyckelbenet, så sticker dom in en nål i den vid behandlingstillfället. smidigt.
Hoppas bara jag får ta bort den så fort jag är klar med cellgiften. Vill inte ha den kvar hur länge som helst.
Den 28 ska jag få första dosen gift iaf. skönt att äntligen komma igång så det blir klart nångång.
Jag måste börja planera min "ÄLSKA LIVET" fest jag tänkte ha när jag är klar med alla behandlingar. Alla som jag känner och hela släkten ska komma hoppas jag. Blir nog i augusti. Om jag är helt kal på huvet då så ska dresscoden vara en sån där "flintismössa" så alla blir lika.

Nej nu ska jag ner och sova på soffan ett tag.
hejsvejsan

Hej, här är jag! Jag har fullt upp. Eller ...

img_0421 (MMS)

Hej, här är jag! Jag har fullt upp. Eller egentligen har jag inte gjort nå speciellt, men jag har fullt upp. Idag har jag och syrran varit på student firande i Falun för min kusin. Mycket trevligt. Jag fick kallelse om första cellgiften, den 28 tror jag att det var... Lika bra att få igång eländet. Nu ska jag se på film. Jag återkommer mer imorgon.


Hemmmmmmmma

Fy va skönt det var att få vakna hemma, på en tisdag! Eller vakna och vakna bli väckt av ett glädjetjut. Jag förstår inte hur Sigge kan vakna kl 05,30 och vara så glad så han håller på att spricka!? Sen går han bara runt och skrikskrattar hela morgonen. Konstiga unge.
Jag la mig på soffan och snarkade vidare efter dom åkt till dagis och jobb=)

Nu är kapitlet Strålning slut. Och det gick ganska bra tycker jag. Det var inte allt så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Jag är så stolt över mig själv att jag klarade det så bra som jag gjorde. Jag är bäst!

Igår kväll var jag ju på mediumkursprovapå här i grängesberg. Det var himla kul. Så kul att få träffa alla igen, och träffa alla nya duktiga människor. Vi ska ha en lite fest med god mat och dryck vi "medium"... vågar man vara på lyset bland en massa medium??

Nu ska jag ringa och väcka flengström tror jag=)
Återkommer ikväll.

sista smörjelsen.

Herrejösses imorgon äre sista strålningen! kan ni förstå att det redan är sista gången? har jag redan varit här i över fem veckor? Tiden gick ganska fort.
Nu ska jag packa ihop mina tillhörigheter i min lilla väska och försöka sova. Det kommer antagligen gå som det brukar göra dagen innans julafton. Den natten kan jag inte heller sova för jag vill att det ska bli morgon så fort som möjligt. Barnasinnet ska man ha kvar så länge man kan=)

Mitt strålningskapitel är så gott som över. Jag har inte riktigt greppat att jag har genomgått en strålbehandling. Det trodde jag inte att jag någonsin skulle få uppleva för två är sedan. Mycket ska man gå igenom.
Jag har funderat lite och kommit fram till att jag inte längre är sur på någon för att jag blivit sjuk. Vems fel skulle det kunna vara egentligen? Jag är inte längre sur på gud. Jag har börjat acceptera honom. En kvinna sa en gång att alla är sin egen gud, det tyckte jag lät bra. Jag är gud!
Jag tror att allt händer med mening. Jag har varit sjuk för jag behövde ett uppvaknande. Jag behövde hitta mig själv. Det tycker jag att jag är på god väg att göra. Och som jag på pekade i mitt förra inlägg så mår jag jävligt bra just nu.
Jag tror även att jag behövdes en stund här på patient hotellet och på strålavdelningen. Jag har varit här för att sprida positiv energi och kärlek till alla som behövde det. Jag börjar nästan låta lite som Tomas Di Leva....

imorgon kväll ska jag på prova på mediumkurs i hörkshages folketshus. Alla är välkommna, så om ni känner er nyfikna att prova på bla kanalisering, healing, änglakort och en massa annat så är ni varmt välkommna.
Tisdag 8/6 kl 1900. det kostar 100kr.


Nu ska jag packa väskan.
Soov gott

Vi vann!!!!! Vårt lag vann pokalen i bästa...

img_0419 (MMS)

Vi vann!!!!! Vårt lag vann pokalen i bästa hejjarklack på gocart tävlingen. En otroligt underbar kväll. Vilka arbetskamrater jag har! Helt otroliga människor, tusen tack för igår.    Jag mår så himla bra nu, jag har ingenting att klaga på. Jag går bara runt i min positiva energi och mår skit bra rent ut sagt. Jag har verkligen tagit till mig vad en snäll tjej sa till mig en gång; - man måste träna sig själv på att bara se positiva saker i ALLT som händer. Allt som är bra ska man påpeka. Då blir kroppen glad, frisk och man mår bättre.    Jag har verkligen tagit till mig detta. Jag vill inte gå runt och vara negativ mer, jag vill leva!   Och just nu lever jag otroligt bra, jag älskar mitt liv.  Kom ihåg att se det positiva i allt, tillslut går det på automatik och ni kommer må bättre.  -   Min guldklimp har nyss somnat, så jag och daniel ska nog grilla om det inte börjar regna. Imorgon sticker jag till Uppsala för mina sista två strålningar. Underbart. Ha en kanon söndags kväll.


Home sweet home

Fan va jag älskar Grängesberg!
Speciellt på sommaren.

Otroligt skönt att komma hem till familj och vänner.
Nu ska jag packa Siggens grejjer och skjutsa han till svärmora. Han ska sova där inatt för jag ska på bryggeripartaj och Daniel ville umgås med pojkar, dricka folköl och tjåla cross. Det behöver han, han drar ju "stora lasset" här hemma under vardagarna.

Hoppas ni får en trevlig lördag allesam!


Lika bildskön som sin moder........

student

Hjälp! det är studenten här i studenternas stad, Uppsala idag!.
Jag har panik.
Jag har ju bilen här, hur ska jag komma ut ur uppsala utan att hamna mitt i ett student tåg?
En gång när jag och några kompisar var i Örebro så hamnade vi med en gammal 240 mitt i ett baltåg med massa fina bilar....
Det får inte hända idag!

Jag går till sjukan nu så kanske jag får komma in tidigare så jah hinner härifrån innans 12.

Tre strålningar kvar nu=)

Herrejösses! Jag trodde ju att jag gott oc...

img_0415 (MMS)

Herrejösses! Jag trodde ju att jag gott och väl skulle hinna sticka en tröja på dessa 5 veckor här i Uppsala. Tji fick ja, jag har ju inte kommit nånstans! Jag har räknat ut att det kommer ta ungefär 2 år att bli klar.


2/6 part 2

Jaha då var det kväll igen, eller eftermiddag kanske?
Nu ska jag bara ligga framför teven och vänta på att få släcka lampan och sova.
Imorgon äre torsdag, sen fredag. Vilket innebär hemfärd. Nästan för sista gången.
På tisdag kl 0830 gör jag sista strålningen i mitt liv! Skönt. Jag har inte lidit just nå av det, frutom hemlängtan. Men jag tänker inte komma hit nå mer.
Men jag gillar Uppsala, det har varit kul att prov-bo här ett tag.
Men nu när jag är i Uppsala kanske man måste se Domkyrkan?
Kanske ska ta en tur dit imorgon.


2/6

Upptäckte just något lite konstigt.

Jag   har   fått  otroligt  mycket  hår  på  händerna!

Allt mitt hår har börjat växa igen. Då menar jag ALLT mitt hår. På heela kroppen.
Nu får jag ju inte lika stark cytostatika, så då passar mina hårsäkar tydligen på att kräma ur sig allt vad dom kan.
Det växer överallt, benen, armarna, huvudet, ögonbryn och ögonfransar. Ögonfransar brukar väl inte växa så mycket?! Speciellt inte om man som jag använder glasögon på en daglig basis.
Men jag har märkt att dom blivit längre=)
Och håret på fingrarna och händerna växer, konstigt.

Men om sisådär 4veckor ska jag ju igång med stark cytostatika igen så då stannar det väl av igen. Hoppas jag inte tappar mina nya långa ögonfransar bara. Men jag hoppas att jag tappar håret på huvudet. Det har jag ju väntat på hur länge som helst. Jag har klippt håret kortare och kortare, och nu är det väldigt tunnt. Jag vill tappa det nu, konstigt nog. Jag är lite spänd på hur det ser ut när det kommer tillbaka.
Blir det nån anna färg?   blir det timmy-krulligt?   blir det super tjockt?

Kroppen är en konstig uppfinning.

Boooooom

Okej, jag VET att det har varit skit dåligt med bilder på senste i blöggen.
Men jag kom just på att man använder sladden till laddaren för att överföra dom till dator. Briljant Emma!

Här kommer ett urval av vad som fanns på min IPhone=)

sigge bakom

Jag och Sigge leker kuragömma...=)

Sigge pappa

Sigge tyckte pappa skulle blåsa såpbubblor.

Emma tänder

Jag är väldans glad när jag borstar gaddarna...

sigge mamma

Me unt Sigge

Sigge macka

Sigge och hans torra macka.

Sigge at disponentpark

Sigge

ru,met

Mitt Hotellrum

syren

Äre inte somma när syrenen blommar?  Kom på när jag gick förbi den, Hur många gånger har man inte tvingats stå framför syrenbusken eller nån halv vissen rodrodendron (liiiiite osäker på stavningen.) varje skolavslutning för ett föreviga det vackra ögonblicket när man fortfarande var hel och ren i sina fina avslutningskläder.
Jag tror morsan har ett gäng såna kort på mig och syskonen hemma långt ner i nån låda iaf. För det bidde aldrig av att man satt dom i nån ram på väggen.
Åh vad jag saknar 90talet! Allt var bättre förr=)

Här är ja'

Så nu är jag tebax.
Ligger just nu på hotellet, det är så jäklans varm ute! Får man klaga på värmen föresten?
Jag var inte berädd på denna "ryssvärme" så jag har icke med mig så måcke små sommarkläder. jag får inprovisera.

Resan ner gick bra, jag tog bilen. Det var så skönt att komma hem tidigt i fredags.
Och efter denna vecka har jag bara måndag tisdag kvar! jihoooooo!
Sen har jag minst tre veckor "semester" innans nästa cytostatika kur drar igång.
Sommarlov!

Usch jag märker att alla behandlingar tar på kroppen, jag är jämt trött. Konstigt trött på nåvis.
Jag orkar inte allt lika mycket som förut, bara att gå upp för trapporna här på hotellet tar kål på mig.
Men när jag är hemma försöker jag strunta i tröttheten, jag vill ju umgås med Sigge så mycket som möjligt.

Idag har jag strålning 13.45 så jag ska slänga mig i duschen nu, sen äta lunch.

Ha en bra solig dag allihoppa!

RSS 2.0